Skip to main content

Spøkelsesjakt endte med skuddrama

  • Anne Lise Johannessen

Den første helga i juli, var det igjen livesending fra Tiktok-kontoen til Triksepappa (Kent Solheim). Undertegnede har vært med på flere av turene – med journalisthatten på, også denne gangen. Igjen gikk turen til gamle Dale mentalsykehus i Sandnes, hvor vi har vært tidligere (les om det i Hverdagsnettmagasinet nr 3/2022). Der var nemlig noe som var verdt å se nærmere på. Men at turen skulle bli så dramatisk, og at noen skulle løsne skudd – det var vi ikke forberedt på!

Tekst og bilder: Anne Lise Johannessen


Artikkelen er oppdatert 05. juli

Spennende "spøkelsesjakt"
Inne i hovedbygningen fikk vi noen ubehagelige opplevelser. Uten å kunne forklare det, så kjentes det ut som om det var en aggressiv mannlig energi der. Enkelte steder følte vi på en sterk kulde inne i ryggen, på en måte. Noen av oss fikk hodepine, og smerter i korsryggen. Vi fikk stemmer på et instrument som kalles spiritboks, og Roar, som er 100 % skeptiker, kjente plutselig på sterke ubehagelige følelser, på grensen til redsel. Dører bevegde seg og lagde knirkelyder uten at noen var i nærheten av dem. Flere av oss følte at noen tok på oss, eller sto bak oss. En av deltakerne fikk også røde kløene merker på halsen, etter at spiritboksen hadde uttalt ordet "stikk" flere ganger. Om det var fordi vi skulle stikke, eller at noen skulle stikkes, skal være usagt. De synkrone merkene var iallefall ikke der før vi gikk inn. Ingen insekter var det i bygget heller.

Bildetekst: Kent Solheim utenfor det rosa bygget.

Denne gangen rakk vi innom et av de andre byggene, et rosa hus hvor det har foregått lobotomering. Dette er bygget hvor Lilli Bendriss var, i programmet Spøkelsesjegerne. Der merket vi ikke noe spesielt, alt kjentes helt rolig.

Vi var fire som var på tur. Denne gangen føltes det veldig annerledes, og jeg er nok litt mer "på gli nå", sier Roar Melheim.

På disse sendingene, er det mulig å kommentere underveis. I kommentarfeltet kom det mange kommenarer, naturligvis, siden det er flere 1000-følgere av sendingene. Mange av kommentarene er ofte useriøse, og noen ganger kommer det harmløse trusler. Denne gang derimot, var flere av kommentarene ubehagelige. Det kom flere meldinger om at folk var utenfor bygget – og vi så biler på utsiden. På et tidspunkt ble vi ganske usikre på om noen faktisk hadde tatt seg inn i det rosa bygget, hvor vi oppholdt oss akkurat da. Vi avsluttet derfra, og gikk rolig ut.

 Som Kent selv sier:
– Vi har flere tusen innom livsendingene, og det varierer veldig hvem som er inne og ser på. Vi fikk meldinger på forhånd om at det var folk som skulle ta seg inn i bygget og skremme oss. Det er vi vant til. Det er alltid noen som vil gjøre det ekstra skummelt, sier han. Ofte er det voksne og unge som synes det er spennende å følge med. Nå som det er sommerferie har folk litt mer tid. Det er litt løsere innetider, og jeg tror at det kanskje kan bidra til at flere ønsker å komme til stedene vi besøker. Han legger til at det er mange som ønsker å komme med på livesendingen, som det informeres om på forhånd hvor skal være, og tidspunkt. På denne sendingen hadde vi over tre millioner likerklikk.


Hørte skudd
Klokka 01 takket Marita for seg, og jeg tok meg "ladepause" i administrasjonbygget, mens Kent og Roar gikk en liten tur tilbake til hovedbygget. Mindre enn 6 minutter etter at de kom tilbake til basen vår, hørte vi skudd veldig nært bygningen vi oppholdt oss i. Utenfor sto en bil, og en annen kom kjørende i stor fart bort fra det rosa bygget. Av sikkerhetsmessige grunner, avsluttet vi derfor livesendingen en stund før planlagt.

Dagen etter oppdaget vi at også et vindu i det rosa huset var blitt knust med en stein i løpet av natta. Alt er fanget på video.

Edit: Søndag kveld kom det inn tips etter at en snapchatkonto har delt videoer fra hendelsen. Videoene viser at personer har vært inne i bygningen mens man samtidig hører Kent snakke i bakgrunnen. Der ble vi kalt for målet.

Politiet er på saken, og artikkelen oppdateres når mer infomasjon kan gis.

Sandnesposten var tidlig ute, og skrev om episoden: Overnattet på Dale i helgen – hørte to skudd og Anmelder hendelsene på Dale – Dette er jo helt sykt.

Også Østlandsposten og Sandefjordsblad publiserte artikkel om saken.

 

Bildetekst: Tekstmeldingslogg mellom meg og mannen min

 

Bildetekst: Knust vindu i det rosa huset. Glasskår både ute og inne. (Ikke så synlig på bildene)


Videoen (tatt fra livesendingen til Triksepappa) med skuddene lar seg dessverre ikke laste opp her på siden, men den ligger under artikkelen i Facebookgruppen til Hverdagsnettmagasinet

 

Hvem er Triksepappa?
Triksepappa heter egentlig Kent Solheim. Vanligvis er han rundt og lager fotballshow, men nå har han fått et samarbeid med TikTok om å reise rundt til hjemsøkte steder, og sende direkte derfra, litt som Spøkelsesjegerne. Han har tidligere sendt live fra Trudvang i Larvik, hotell Wassilioff i Stavern, Fredriksten festning i Halden, gamle Fredrikstad fengsel, og to ganger fra Dale mentalsykehus i Sandnes.