Skip to main content

Glenn Johansen

Glenn Johansen er utdannet journalist, og har allsidig bakgrunn fra forlagsbransjen, blant annet som forlegger, redaktør, konsulent, bokanmelder, intervjuer og konferansier.

Tekst:Anne Lise Johannessen | Foto: Privat | Desember 2022
Hvem er egentlig Glenn Johansen, og hva fyller du dagene dine med?

– Jeg er en 52 år gammel mann fra Strømmen som har bodd rundt 30 år i Oslo med en fantastisk kone, og etter hvert to sønner.

Normalt jobber jeg natturnus i Posten Norge, men fikk livet litt snudd på hodet i sommer da det ble funnet en liten tumor i høyre lunge.

Denne ble operert vekk, men for å være sikker på at det ikke er mer kreft i meg går jeg nå  gjennom en cellegiftbehandling.

Forhåpentligvis blir 2023 langt bedre for meg enn 2022, og at jeg er tilbake i mer normalt gjenge til våren.

Hvor har du fått din store lidenskap for litteratur fra?

– Det er nok den ene storbroren min, jeg må takke for det. Han leste utrolig mye, min mor og far var ikke lesende i stor grad.

Så hadde jeg utrolig dyktige og hjelpsomme bibliotekarer på Strømmen bibliotek som fant de riktige bøkene til en leseglad ung gutt.

Hva fikk deg til å begynne å skrive?

– Hmm, det vet jeg ikke helt. Det startet med dikt og noveller i tenårene, siden det så har skrivingen vært veldig av og på.

Fortell litt om debutboka di, "Sjeledød".

– "Sjeledød" starter med en bombe som eksploderer i en oppbevaringsboks på Oslo S, og litt senere funnet av en død kvinne. Tilsynelatende har de to hendelsene ikke noe med hverandre å gjøre, men er det nå slik?

Hva kan du fortelle om de to hovedpersonene, Tom Tønder og Silje Wiik?

– De er jordnære og dyktige etterforskere som kanskje har litt problemer med å koble av.

Hvordan har boka blitt mottatt av leserne?

– Det har vært en helt fantastisk mottagelse av leserne. Den har fått unison skryt, og bloggerne har vært rause med terningkast. Den ble også nominert til årets ulest. Omtalen jeg ble mest satt ut av var nok den jeg fikk fra forfatter Gunnar Staalesen, som er en forfatter jeg setter utrolig høyt.

Kommer det ny bok snart?

– Det spørs hva du tenker med snart, men høsten 2023 håper jeg å være ute med oppfølgeren.

Hva kan du fortelle om den?

– Ikke så mye utover det av det blir funnet et kvinnelik på trappa til Strømmen kirke, og at Silje får noen kryptiske tekstmeldinger vedrørende hennes forsvunnede bror. Det er tydelig at noen vet mer om hans forsvinning enn det som har kommet fram.

Leser du mye krim selv?

– Ja, det gjør jeg. Ikke bare krim, men også masse annet, både novellesamlinger og romaner.

Hva mener du skiller en god krimbok fra en dårlig

– Jeg er utrolig glad i godt språk, at det flyter. Noen ganger synes jeg språket blir for enkelt, og med for mange klisjeer til at jeg vil si det er en god krim.

Liker du best papir-/ebøker eller lydbøker?

– Jeg leser kun på papir.

Har du tre gode lesetips?

– Akk, jeg har så mange. Men skal jeg plukke ut en krim fra 2022 så blir det Torkil Damhaugs "Hund uten grav".

Du er en av arrangørene bak arrangementet Hagefest på Løkken. Fortell om det.

– Hagefesten på Løkken i Tønsberg er en endagsfestival der vi rigger til 3 scener slik at besøkende alltid skal kunne finne noe interessant. Den har både en faglitterær og en skjønnlitterær scene, samt en scene der det er alt fra performance til rene samtaler. Det er debatter, samtaler og gøy fra tidlig formiddag til kveld, før det hele avsluttes med konsert.

Noe du kan røpe for neste års arrangement?

– Det er litt tidlig ennå, men det blir som det pleier å være, knallbra program, bra vær og masse hygge. Så her er det bare å kjøpe billett.

 


Dette intervjuet ble første gang publisert i Hverdagsnettmagasinet i oktober 2021