Skip to main content

Leselykke på Sandefjord bibliotek

110 leseglade mennesker, flest kvinner, kom i går på den tradisjonelle årlige inspirasjonsdagen Liv Gade har på Sandefjords bibliotek.

Tekst og foto: Anne Lise Johannessen | 18.03.2024

Liv Gade trekker som oftest fullt hus til biblioteket på sin årlige inspirasjonsdag. Av sikkerhetsmessige årsaker hadde biblioteket satt et tak på 120 mennesker, og 110 av plassene ble solgt.

Som vanlig presenterte Liv en fyldig bokliste med et smittende engasjement. Se hvilke bøker lenger ned i saken.

Fire hovedforfattere fikk overta scenen med egen presentasjon av seg selv og deres nye bok. Det var Gunn Marit Nisja, Helene Flood, Jan Mehlum og Myriam H. Bjerkli.

I salen satt også flere andre forfattere, som Helge Mork, Anne-Britt Harsem, Anita Berglund, Marthe Sanne, Heidi Bjørnes og Christina Aas.

I tillegg var også Wenche Haugland der (markedsansvarlig for forlaget Prego Mobile) og bokelskerne Inger Henriksen, Inger Slotte og Elfrid Bårnes.

Gunn Marit Nisja er aktuell med sin sjette bok "Gullungen". Den er skrevet med bakgrunn i hennes egen oppvekst.

Helene Flood, som er utdannet psykolog, skriver fra dette miljøet. Hennes nyeste bok heter "Enken", og er tredje bok i en trilogi. Alle de tre bøkene har ulik hovedperson, og kan fint leses frittstående.

Jan Mehlum har gitt ut 22 bøker. Den nyeste heter "Etterpå er vi alle kloke". Denne gangen skriver han om justismord, og den er basert på en faktisk hendelse, et drap i Oslo på 70-tallet. Mehlum har ny bok på gang, som forventes å komme ut i høst.

Myriam H. Bjerkli, ga nylig ut sin syvende krimbok "Samiras død". Hun bor i Larvik og skriver fra Sandefjord. Dette begrunner hun slik: "Det er en eller annen Jørn som skriver fra Larvik".  Bøkene hennes er mørke, og det er sosialrealistisk krim, med vold og drap i nære relasjoner. Noe som for tiden er veldig realistisk.

Til stor glede for undertegnede viste også Liv Gade fram Hverdagsnettmagasinet på foilene sine, og fortalte litt om det. Fra salen ble det applaudert.

Foredraget ble avsluttet med loddtrekning, og mange fra publikum gikk hjem med en bok i hånda.

Etterpå var noen invitert hjem til Liv Gade for ytterligere samtaler om litteratur, kaffe og en nydelig bok-kake.

Gunn Marit Nisja
Helene Flood
Jan Mehlum
Myriam H. Bjerkli
Hverdagsnettmagasinet (Foto: Myriam H. Bjerkli)
Heidi Bjørnes
Liv Gade
110 kom på foredraget. Foto: G.B. Gade
Etter foredraget var det kake hjemme hos Liv Gade
Rundt bordet hjemme hos Liv ble bl.a. den nye bokloven diskutert.
Liv hadde dekket et pent bord til 11.