Skip to main content

Bokarrangement på Søndre Grevle

Tekst og foto: Anne Lise Johannessen | 08.09.2023

Langs Rakkeveien i Stavern ligger en nydelig butikk, hvor du kan kjøpe økologiske grønnsaker og andre matvarer, og plukke solsikker for kr 10,- pr. stk. Denne kvelden arrangerte de også et litteraturarrangement.

Et par hundre meter fra avkjøringen til Kysthositalet, lyser det nærmest gult langs veien. Der står solsikkene tett i tett, og er et behagelig skue.

På andre siden av veien ligger den hyggelige gårdsbutikken Søndre Grevle. Da jeg gikk inn, møtte jeg på den deilige lukta av nyplukkede grønnsaker, gjærbakst og muligens krydder. I hyllene lå det mye fristende, og det gikk ikke ann å gå ut uten å kjøpe med seg noe.

Bokarrangement

Grunnen til at jeg var her denne kvelden var imidlertid ikke for å kjøpe grønnsaker, men for å være med på en gnistrende litteraturkveld. I tilknytning til butikken ligger en liten låve, og der var det invitert til et foredrag med bokinspirator Liv Gade. Da de i tillegg fristet med økologisk knokesuppe laget på lokale råvarer, samt egentilvirket eplejuice, var jeg ikke vanskelig å be.

Liv presententerte 13 bøker denne kvelden. I tillegg hadde hun med forfatter Anne Gro Gulla som selv presenterte sin bok "Vingespennet". De 40 gjestene satt stille og fulgte med, kun avbrutt av spontane latterbrudd når Liv sa noe morsomt.

Etterpå var det loddtrekning, og samtlige vant en bok hver. Som en bonus, var det noen som var heldige og vant to bøker.

Så var det tid for mat. Suppa smakte herlig, og sammen med hjemmebakt brød og kryddersmør ble det en perfekt avslutning på kvelden.