Skip to main content

Hagefest hos Kagge

16. august arrangerte forlaget Kagge sin hagefest for tjuefemte gang. Her kan du få bli med inn bak hekken.

Tekst og foto: Anne Lise Johannessen – 18. august 2023

Kagges hagefest arrangeres i den flotte hagen til forlagssjef Erling Kagge, innerst i en fasjonabel gate på Vinderen.

Rundt 200 gjester og samarbeidspartnere av Kagge var på festen. På gjestelista sto forfattere, kjente personer, folk fra bokbransjen og «helt vanlige folk» – som bokinspirator Liv Gade og undertegnede. Da alt var klart, kom Erling Kagge ut og håndhilste på dem som hadde samlet seg utenfor porten.

Det var satt opp lange bord under tak der man kunne forsyne seg med stroganoffgryte. Det var to varianter, en med oksekjøtt og en vegansk versjon. I tillegg var det ris og baguetter. Det smakte helt nydelig. Noe godt var det også å få i glassene. Det var fri bar med vin, rosévin, øl, vann og brus.

Praten gikk ivrig rundt bordene, både om litteratur og andre ting, og det var lav terskel for å mingle med folk man ikke hadde hilst på før.

Varmt sommervær

I sin velkomsttale fortalte Kagge at det alltid hadde vært fint vær på denne festen. Akkurat i dag var det litt mer usikkert. Yr og Storm var litt uenige. Lenge virket det som om det flotte sommerværet vi hadde tidligere i år, var tilbake.

Men så – tre timer inn i festen kom Tor med hammeren på besøk. Han var nok litt vred siden han aldri ble bedt på festen. Med i vogna hadde han store tanker med vann, som han fikk øst nedover oss. Gjestene trakk under tak, og da ble det veldig intimt og koselig. Tilslutt så Tor seg heldigvis fornøyd med hevnen, og forlot stedet.  

Ved oppbrudd var det flere som valgte å trekke ned til Majorstuen for en øl eller to, mens vi «vanlige» dro tilbake til hotellet – slitne, men fulle av gode inntrykk, og nye kontakter i telefonlista.

Sarita, en av Norges beste indiske kokker.

Liv Gade og Nils Ole Oftebro.

Arrangementansvarlig Hanna Mansisto Haartveit i samtale med Abida Raja.

Sportskommentator og forfatter Atle Gundersen og bokinspirator Liv Gade.

Skuespiller Torbjørn Harr.

Forfatter, foredragsholder og forkningsjournalist Anne Lene Johnsen.

Forfatterne Aina Skoland og Jeanette Semb.

Ole Paus.

Lars Fossum fra TV-programmet Sommerhytta.

Forfatterne Frode Eie Larsen og Aina Skoland.

Noen var godt forberedt på det dårlige været.

Fredrik Skavlan i samtale med andre gjester.

Da regnet kom, trakk mange av gjestene inn under tak.