• Lene Kristin Mellingen

Mørk sjokoladekake uten gluten og melk

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Her er en oppskrift på sjokoladekake som er glutenfri og uten melk :) Som er kjempe god og saftig :) Passer også uten glasur.

 

8- 10 biter.

125 gr. Smør uten melk(Men tåler du melk, så er det like greit å bruke vanlig smør :))

1 dl Glutenfritt mel (Lys blanding).

2 1/2 dl Sukker.

1/2 dl Maizenna.

2 ts Vaniljesukker.

1 krm(Kryddermål) Salt.

4 ss Kakao.

1/2 ts Bakepulver.

3 Egg.

 

Smelt smøret, la det avkjøles. Bland så alt det tørre. Visp eggene lett sammen og bland de i smøret. Bland så alt sammen, og rør forsiktig ut alle klumper. Ha den i ei 25 cm form. Stek så kaken på 175 grader i ca. 25- 30 min.

 

 

Glasur:

3 dl Melis.

4 ss Smeltet smør. (Smør uten salt, soya og melk).

4 ss Sterk kaffe.

1 ss Kakao.

2 ts Vaniljesukker.

 

Bland alt og rør ut alle klumper. Ha den så på kaken :)


 

Lene Kristin Mellingen driver bloggen Søtmonsen. Der er det mange oppskrifter på både matretter, kaker og desserter. Du kan finne noen enkle tips innen matlaging, og litt diettsnakk, og litt småtterier utenfor dette også.

Besøk nettsiden hennes her:

 

Anbefalt hobbybok:

Strikk meg!

Å strikke til noen er en sann kjærlighetserklæring. Og det skal være gøy! Oppskriftene i denne boken er varierte og har spennende detaljer og vrier som man lett kan bli hektet på. Vanskelighetsgraden varierer fra helt enkle småplagg til litt større og mer utfordrende prosjekter. Felles for dem alle er at de har lettleste oppskrifter og lite avansert montering.

Strikk meg! byr på 70 oppskrifter på plagg til folk i alle aldre; baby, barn, ungdom, dame og herre.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.