• Anne Lise Johannessen

En kopp te, takk!

Brukervurdering: 3 / 5

Sjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Har du hørt om T-sticks? T-sticks er et unikt konsept med te og rørepinne i ett, noe som gjør det hygienisk å bruke uten søl og teskje. Perfekt å ha med på tur!

Jeg drikker masse te hver dag, både på jobb og hjemme. Det kunne blitt litt kjedelig i lengden, derfor er det så bra at det finnes så mange forskjellige smaker å velge mellom. Hvis du går for te i løsvekt er utvalget nærmest ubegrenset. Te og rørepinne i ett, synes jeg var et veldig smart produkt, godt smakte det også.

Vi forbinder ofte te med noe Britene startet å drikke. Og det gjorde de for ca 350 år siden. Men te som drikke går mye lenger tilbake enn som så - og da til Kina for snart 3000 år siden. Te finnes i mange former, fra ulike urter og smakstilsetninger. Te er en drikk som lages ved å trekke blader, skudd og knopper fra tebusken Camellia sinensis i kokvarmt eller varmt vann. All te lages av denne planten. De fire basisvariantene kalles hvit te, grønn te, oolong og sort te.

Det produseres om lag 3 millioner tonn te verden over. Bortsett fra vann er ingen drikk mer utbredt i verden enn te. Jordens befolkning drikker mer te enn de drikker kaffe, brus, kakao og alkohol til sammen.

Råvaren blir dampet, tørket og/eller fermentert etter plukking og kan smakssettes med urter, blomster (som jasmin) krydder eller frukt. Egentlig betegner "te" bare blader eller knopper fra tebusken, som tørkes og trekkes i vann. Begrepet brukes utvidet for andre drikker som er laget ved å trekke tørkede frukter eller blader i kokende vann, som f.eks. kamomillete, nypete, balsampæretre osv.

Hvit og grønn te har svært høyt innhold av antioksidanter, og te har mindre koffein enn kaffe.Tebutikk.no
importerer Royal T-Stick fra Nederland, der de lager de unike rørepinnene med te. Selve teen importeres igjen fra ulike teplantasjer i India og Sør-Afrika.

T-sticks er et unikt konsept med te og rørepinne i ett, noe som gjør det hygienisk å bruke uten søl og teskje. Perfekt å ha med på tur!

De tilbyr 13 ulike smaker hvor rørepinnene er pakket og forseglet hver for seg. Hver rørepinne består av 1,9 gram utsøkt te.

 

Anbefalt hobbybok:

Hekling og hakking til kjøkkenet

Denne boka gir flashback til håndarbeidstimene på barneskolen.

Tove Fevang har latt seg inspirere av alle de gamle, fine gryteklutene hun har funnet og fått av venner og bekjente. I tillegg til den store bredden av grytekluter finner du dekkebrikker, håndklær og kluter i varierte teknikker. Kan du ikke teknikkene fra før, kan du nå lære å hekle og hakke samtidig som du lager nyttige og fine bruksting.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.