• Anne Lise Johannessen

Babyen er oppkalt etter pappas favorittfotballag

Brukervurdering: 5 / 5

Sjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivSjerne aktiv
 

På forsommeren i fjor hadde vi en artikkel om mannen bak bloggen Stepappahjerte - Kent Roger Solheim. Han ble tidligere samme året samboer med Carine Heum, som er min niese og hadde to barn fra før. Kent etablerte raskt et godt forhold til sine to stebarn; Karen Emilie og Tim Leander. Kort tid etter ventet de et felles barn. Dermed var Stepappahjerte en historisk blogg, og Pappaglede ble etablert.

Navnet på jenta ble avklart allerede under graviditeten, og foreldrene ble enige om to fornavn. De valgte et navn hver. Ingen hadde nok forestilt seg oppstyret dette skulle føre til.

Foto: Kent Roger Solheim


Kent er nemlig en ivrig Liverpoolfan. Supporterne til Liverpool Football Club, har siden tidlig på 1960-tallet benyttet en sang i forbindelse med fotballkampene. Denne sangen heter You'll never walk alone. Sangen ble skrevet av Richard Rodgers og Oscar Hammerstein II i 1945, og ble skrevet til en Broadway-musikal som heter Carousel. I våre dager er sangen mest kjent som en kampsangen til Liverppool. Sangen forkortes til YNWA.

Teksten i denne sangen handler om håp, tro og det å aldri gi opp selv i mørke stunder. Den har derfor også vært brukt i religiøse sammenhenger, fotballtragedier, rulletekst på norsk kortfilm - og altså også som en supportsang. (Kilde: Wikipedia)

Carine hadde allerede bestemt navnet Sofie. Da Kent foreslo Ynwa, var Carine først litt skeptisk, men etter litt betenkningstid, synes hun at det var et fin navn og gikk med på det. Navnet ble derfor Ynwa Sofie.

Foto: Mona Cecilie Johannessen


Østlandsposten trykket nylig en artikkel om familien. Ryktet om barnets navn spredde seg og snart tok Liverpool kontakt med Kent. Da nettavisen Liverpoolecho publiserte en artikkel, førte det til en storm av mediedekning - rundt i hele verden faktisk.

Forholdet har nå blitt omtalt på en rekke nettsider rundt i verden. Vi har funnet artikkelen på flere engelske sider, franske sider, nederlandsk, islandsk, finsk, spansk, thai, kinesisk og flere ubestemmelige språk. Også Tv2 har fattet interesse for saken, og kommer senere i dag for å lage et innslag om denne intetanende jenta.

Mange kommentarer har også haglet inn til de to overraskede foreldrene. Mange hyggelige tilbakemeldinger, men ikke alt har vært positivt. Noen henger seg opp i at navnet vil være et problem når hun vokser opp, eller at det umulig kan være et lovlig navn. Det finnes allerede fem personer i Norge som heter Ynwa, og navnet er lovlig i flg Navneloven - Lov om personnavn fra 2002.

 


Pappaglede er en blogg som handler om ikke bare hverdagslige pappaøyeblikk - men også om andre episoder, både humoristiske og mer alvorlige.

Besøk bloggen hans her

 

 

Les også disse artikkelene:

 

Anbefalt hobbybok:

Sy selv

Her kan du imponere med selvlagde gaver. Da jeg var student på 90-tallet drev jeg med litt med patchwork Jeg sydde noen putetrekk og en gryteklut. Det ble med det, siden har symaskinen mer eller mindre få stå i fred. Litt synd egentlig. Det hadde vært ganske praktisk å kunne sy seg noen nye plagg, en toalettveske eller hva man måtte ønske lage.

I denne boka får du tips til nyttige og brukbare ting du kan sy selv. Trinn for trinn-tegninger og gode forklaringer gjør at du garantert vil lykkes, står det. Gled venner og familie med egenproduserte gaver. Ingenting slår den følelsen.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.