Skip to main content

Ungarsk leirebehandling eller steinmassasje?

  • Anne Lise Johannessen

Jeg tok turen til Quality Spa & Resort Holmsbu for å teste ut noe av tilbudet deres. Jeg møtte opp i spa-resepsjonen og fikk utdelt hånkkle, badekåpe og tøfler. Når jeg hadde skiftet ble jeg vist inn i et hyggelig venterom hvor det sto et deilig fruktfat på bordet.

Rundt meg satt andre ventende - både kvinner og menn. På venterommet fikk jeg inntrykk av at mange kvinner reiser sammen på dagstur til en slags drømmedag, mens andre igjen er på overnattingstur.

Den første behandlingen jeg skulle ha het Ungarsk leireinnpakning. I brosjyren til spa-avdelingen står det at dette er en sort leireinnpakning som er en behagelig og lindrende opplevelse for deg med leddplager, ømme punkter og muskler, samt sportsskader. Brukes også som avgiftning i forbindelse med vann i kroppen og cellulitter.

Dagen etter skulle jeg ha stenmassasje med varme lavastener. Denne var jeg spesielt spent på da massasjen er forholdsvis ny i Norge.

Så ble det min tur, og jeg ble tatt med inn i ett av de 12 behandlingsrommene. Det var et lekkert og romantisk rom - stearinlys, dempet belysning og musikk og en rose på den oppvarmede behandlingsbenken.

 

Ungarsk leireinnpakning
Behandlingen startet med at jeg ble smurt inn med leire. Tilslutt var jeg helt svart og det så ut som om jeg hadde vært ute og lekt i søla. Jeg ble pakket inn i plast og deretter et varmeteppe. Dette føltes varmt og behagelig, men forholdsvis trangt. Mens jeg lå der fikk jeg først en deilig ansikts- og hodemassasje, så skulle jeg ligge å slappe av en 20-minutters tid. Det var deilig, men de siste 5 minuttene kjente jeg at kroppen begynte å bli litt følelsesløs. Da kom terapeuten inn igjen, og jeg fikk dusje av meg leiren, og legge meg opp på benken igjen. Behandlingen ble avsluttet med en velluktende fuktighetskrem. Opplevelsen tok totalt 50 minutter og var en behagelig opplevelse. Kroppen ble veldig glatt og myk.


Stenmassasje

Denne massasjetypen er årets nyhet i spa-avdelingen, og den er ikke mye brukt i Norge tidligere heller. Jeg fikk vite at jeg var en av de første som fikk behandlingen - spennende!

I brosjyren står det at stenene jobber dypere i muskulaturen enn ved vanlig massasje, og at de sorte stenene har en helende effekt.

Jeg ble vist inn i et annet behandlingsrom til en annen terapaut. Hun startet først med å fortelle at hun skulle legge stener utover kroppen min, og deretter massere ansikt, skuldre, armer og ben. Jeg la meg på ryggen på behandlingsbenken og fikk et håndkle over meg. Deretter fikk jeg varme stener fordelt utover kroppen - under rygg og nakke, på panne, under håndflatene, nedover magen og til og med mellom tærne. Stenene var varme akkurat på makspunktet til at jeg ikke brant meg. Terapeuten ba meg si fra om det ble for varmt, men jeg synes det var deilig sånn det var.

Hun begynte så å smøre meg inn med varm olje som så ble massert inn i huden. Etterpå brukte hun en varm sten til å massere ytterligere med. Kjempedeilig!!! Etter 50 minutter, som gikk altfor raskt var behandlingen over, og jeg har allerede bestemt meg for at denne behandlingen skal jeg ha igjen en annen gang.