• Anne Lise Johannessen

Prikk-til-prikk i dyreriket

Da jeg var liten elsket jeg prikk-til-brikk-bilder. Du vet der du får oppgitt små prikker med tall og skal tegne en strekk mellom, og til slutt blir det en figur. Det var veldig gøy da jeg en dag oppdaget at Kontur Forlag har laget egne bøker med slike prikk-bilder - og litt mer avansert enn de jeg tegnet i min barndom.

Den boka jeg fikk tilsendt heter 1000 Punkt-til-punkt: Dyreriket. Som navnet sier, så er det altså 1000 punkter i hver oppgave, så hvert dyr tar litt tid. Boka består av 20 forskjellige oppgaver, og som regel vet man ikke hva slags dyr det er før man har kommet et stykke på vei. Her finner du alt fra katt og hund til mer eksotiske skapninger kledd i fjær, pels og skall.

For å gjøre det hele litt mer oversiktlig, har punktene en fargekode. Hver oppgave tar ca en halvtime, og tegningene kan du gjerne rive ut og henge på veggen etterpå - baksiden er blank. 

Det er den grafiske designeren Thomas Pavitte som har satt sammen oppgavene som er laget av flere forskjellige kunstnere.

Morsom bok som passer for alle i alle aldere. Fin aktivitet for hele familien.  Riv f.eks. ut en til hver og se hvem som blir ferdig først og får de peneste strekene.

Her kan dere se noen bilder:

  Anbefalt hobbybok:

Tiddelibomstrikk

Hvis du har en liten du vil strikke til, så er denne boka veldig fin. Her finner du størrelser helt ned til prematur som tilsvarer 44. Denne størrelsen kan for øvrig også brukes som dukketøy.

Tiddelibomstrikk byr på 30 tøffe og trendy oppskrifter på jakker, bukser, heldresser, bodyer, rompere, smarte votter, halser, luer, knestrømper, sokker og pledd. Oppskriftene er beregnet fra prematurstørrelser og opp til fem år. Plaggene har god passform og er enkle å kle på også de helt små.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.