Skip to main content

Blasfemi

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Trond J. Stavås
Leseeksemplar fra Gyldendal

Ida jobber som journalist og får i oppdrag av sjefen å dra til Bergen for å lage en artikkel til helgemagasinet om barndomshjemmet til dikteren Arnulf Øverland, i etterkant skal hun dra til Oslo og besøke graven hans, og ta bilder av bysten hans.

Turen - og artikkelen blir ikke helt som Ida hadde sett for seg. Da hun kommer fram til barndomshjemmet hans tar byr historien på en stor overraskelse både for Ida og ikke minst for leseren.

 

Forfatter og illustratør: Trond J. Stavås
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 97
Format: Innbundet

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Det kontroversielle teaterstykket “Guds blå bjeller» på Nationaltheatret skaper sterke reaksjoner, og ytringsfriheten er i ferd med å trues. Samtidig får journalisten Ida Jacobsen fra Trondheim i oppdrag å skrive om dikteren Arnulf Øverland, som var den siste personen i Norge som måtte møte i retten for blasfemi.

Da Ida besøker Arnulf Øverlands barndomshjem i Bergen, oppdager hun til sin store forskrekkelse at han fortsatt er i live, 130 år gammel! Ida overtaler Øverland til å bli med til Oslo for nok en gang å kjempe for ytringsfriheten.


Om forfatteren:
Trond Johan Stavås (f. 1993) kommer fra Heim i Trøndelag, og jobber som illustratør og tegneserieskaper i Oslo. Blasfemi er hans første bok.Min mening:

Denne fikk jeg plutselig en dag tilsendt fra Gyldendal, og det ble jeg veldig glad for. Det var en veldig artig tegneseriebok med en fin og morsom historie. Tegningene er fine og fargerike med mange morsomme detaljer.

Dette er forfatterens første bok - jeg vil ha mer!

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

 

Gyldendal