• Anne Lise Johannessen

Den forbudte historien

Katja, som er lege og bor i Köln, har fått invitasjon til en begravelsesseremoni for en for lengst avdød slektning på Papua Ny Guinea. Hun aner ikke hva dette innebærer, men forholdet til familien er anstrengt og hun er villig til å bruke en hvilken som helst unnskyldning for å slippe å delta i bestefarens fødselsdagsfeiring.

I de tropiske omgivelsene blir Katja kjent med en dramatisk historie som bidrar til å kaste lys over mørke familiehemmeligheter. Vi møter også historiske skikkelser som den berømte og beryktede Dronning Emma av Ny Guinea.

 

Forfatter: Annette Dutton
Forlag: Bazar
Utgivelsesår: 2017
Orginaltittel: Die verbotene Geschichte
Oversatt av: Miriam Claire Lane
Antall sider: 330
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Jeg trodde dette var en av høstens nye bøker - men det viser seg at den kom ut i fjor. Dette er en roman som delvis baserer seg på historiske fakta med en oppdiktet vri.

Romanen har en passe dose med romantikk, og får meg et øyeblikk til å tenke på Tv-serien "Good Karma Hospital". Det var deilig med et lite avbrekk i all krimmen jeg har lest i det siste.

Konklusjonen er at dette er en fin bok som er verdt å få med seg.


Om forfatteren:
Annette Dutton er født i Tyskland i 1965 og studerte humanistiske fag i Mainz. Siden har hun jobbet som fjernsynsprodusent og forfatter. Romanene hennes er svært populære i Tyskland. Det hemmelige løftet er hennes første bok på norsk. Annette Dutton bor i Australia sammen med ektemannen John og sønnen Oscar.

 

Anbefalt hobbybok:

Babydilla

Denne boka er perfekt for deg som har eller venter nye verdensborgere i familien eller vennekretsen, og ønsker å lage enkle og sjarmerende kosedyr og tilbehør – skatter og gode minner for livet.

Babydilla tar deg med inn i et eventyrlig univers der du møter bjørnen, reven, anda, sauen og hvalen – nye, myke venner til de minste. Kosedyrene har det umiskjennelige uttrykket til Søstrene Miljeteig. Boka er også fylt med koselig tilbehør du kan lage selv. Her finner du også smokkesnorer, bleieetui, pledd, vaskekluter og smekker.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.