• Anne Lise Johannessen

Soloppgang (Victoria Hislop)

Brukervurdering: 4 / 5

Sjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivStjerne inaktiv
 


Sommeren 1972. Famagusta på Kypros er en av Middelhavets mest ettertraktede feriebyer – byen gløder av suksess og fremgang. Et ambisiøst par er i ferd med å åpne øyas mest spektakulære hotell, hvor tyrkisk- og gresk-kyprioter jobber side om side.

De to nabofamiliene Georgiou og Özkan har flyttet til Famagusta for å komme unna all den politiske uroen og volden andre steder på øya. Men under Famagustas glamorøse glasur, er spenningen økende.

Et gresk militærkupp setter øya på hodet, og Kypros står overfor en katastrofal konflikt. Tyrkia invaderer øya for å beskytte den tyrkisk-kypriotiske befolkningen, og Famagusta blir beleiret. 40 000 mennesker rasker med sine mest dyrebare eiendeler og flykter i panikk fra de fremrykkende militærstyrkene. Kun to familier blir igjen i den forlatte byen. Dette er deres historie.


Forlag: Schibsted Forlag
Utgivelsesår: 2014
Orginaltittel: The sunrise
Oversatt av: Lene Stokseth
Antall sider: 381
Format:
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Vanligvis foretrekker jeg krimbøker, men noen ganger er det bøker utenfor kategorien jeg er veldig glad for at jeg har lest. Dette er en av de bøkene. Dette er en sterk historie fra et kjent feriested. Forfatteren holder interessen gjennom hele boka. Likte du Øya? Da liker du helt sikkert denne og!

Forlag: Schibsted
Utgivelsesår: 2014

Anbefalt hobbybok:

Løkke for løkke

Har du sittet i juleferien og sett alt det fine håndarbeidet som andre har laget, og tenkt at nå skal jammen meg jeg lære meg å hekle også? Da er denne boka absolutt for deg. Her lærer du alle teknikker som skal til for å få deg i gang.

Supert oppslagsverk også for deg som allerede kan hekle, men trenger å få litt støtte på veien.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.