I min fars hus

  • Anne Lise Johannessen
: BOKOMTALE: I min fars hus av Ingegerd Henriken. Leseeksemplar fra Juritzen

Catharin er fem år og burde ha vært et lykkelig barn. Far er prest, mor en vakker sykepleier. Men alt er ikke som det skal i huset. Catharin er redd hun ikke vil oppleve den neste fødselsdagen sin. Er det ingen voksne som kan se hva som skjer?

Dette er en sterk fortelling om misbruk av barn. Teksten er unik fordi det er barnet selv som forteller på sin enkle, naive måte. Historien vil fange deg, og det vanskelige overskygges av behovet for å lese mer.


Forfatter: Ingegerd Henriksen
Forlag: Juritzen
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 299
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:

Forferdelig historie! Temaet i boken, som er seksuelt misbruk av barn, er imidlertid veldig viktig, og det trengs mer åpenhet om dette.

I boka er det barnet som forteller - noe som gjør historien veldig sterk.Jeg reagerer veldig på at ingen tar tak i mistankene som foreligger og gjør noe konkret, men det er vel dessverre sånn det også kan være i det virkelige liv dessverre.

Språket flyter lett og gjør boka lettlest. Flott debutbok av forfatteren!


Om forfatteren:
Ingegerd Henriksen har bakgrunn som lærer i ungdomsskolen, har vært skrivende journalist og tekstforfatter i reklamebransjen. De siste 35 årene har hun vært programleder og reporter i NRK Radio.

Tilfeldig artikkel:

Den fremmede mannen med briller

Det var søndag kveld. Jeg hadde stirret på snøen som så lett falt på bakken i sikkert en time. Det så fint ut. Jeg var urolig så jeg fikk mast meg til en luftetur. En av pleierne var med meg. Vi gikk runder rundt sykehuset. Lufta var skarp og ren. Jeg pustet inn luft som om jeg ikke hadde mer oksygen i lungene mine og trengte påfyll. Selv om jeg ikke var spesielt glad i sykehusområdet måtte jeg innrømme for meg selv at det var spesielt fint denne kvelden her.

Det gikk en mann forbi. En fremmed mann. Jeg la merke til at han hadde briller. Jeg snudde meg etter han. Han snakket til meg. Jeg var helt sikker på at jeg hørte noe. Han hadde en viktig beskjed til meg. Jeg var overbevist.

Les mer …

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.