• Anne Lise Johannessen

Kunsten å holde seg flytende

Brukervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Møt Rosemary (86) og Kate (26): aksjonister, drømmere og svømmere.

Rosemary har bodd i arbeiderbydelen Brixton i London i hele sitt liv. Men nå er alt hun kjenner til, i endring. Biblioteket der hun jobbet er stengt, familiens grønnsakbutikk er gjort om til en trendy bar, og den elskede ektemannen George er død.

Kate har nettopp flyttet inn og føler seg alene i en by som er for stor for henne. Karrieren som journalist i en lokalavis er på bunnpunktet, og hun er fast bestemt på å gjøre noe med det. Når det lokale friluftsbadet blir truet av nedlegging, forstår Kate at dette kan være hennes mulighet til å tre inn i rampelyset.

Kate og Rosemary bestemmer seg for å kjempe for The Brockwell Lido, som er mer enn et sted å svømme – det er hjertet i lokalsamfunnet. Sammen viser de hva vennskap og samfunnsånd betyr, og hvordan vanlige mennesker kan ta vare på det som betyr noe for dem. 

Boka har blitt omtalt av britisk presse som en av årets mest interessante debutromaner, og er allerede under oversettelse i over 20 land.

 

Forfatter: Libby Page
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2018
Orginaltittel: The Lido
Oversatt av: Bente Klinge
Antall sider: 368
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
En veldig søt bok. Flott debut av forfatteren.


Om forfatteren:
Libby Page er forfatter, journalist og svømmer. Kunsten å holde seg flytende er hennes første roman. Hun bor i London og er også den ene halvdelen av @theswimmingsisters som deler sine svømmeeventyr på Instagram.

 

Anbefalte krimbøker:

En fremmed i huset

God psykologisk krim som du som liker slike sjangre bør lese!

Karen og Tom er lykkelig nygift. En dag er ikke Karen der da Tom kommer hjem fra jobb. Bilen hennes er borte, men døren er ulåst og både lommebok og mobil ligger igjen. Etter en stund kommer politiet på døren og forteller at hans kone er på sykehus. Hun har vært med i en trafikkulykke i en veldig frynsete del av byen. Karen har sluppet unna ulykken med noen få skrammer, men hun husker ingenting.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.