• Anne Lise Johannessen

Skjulestedet (Pam Jenoff)

Brukervurdering: 4 / 5

Sjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivStjerne inaktiv
 

Boka som gikk rett inn på New York Times' bestselgerliste.

Seksten år gamle Noa er forvist fra hjemmet sitt i Nederland etter at hun ble gravid med en tysk soldat og tvunget til å gi fra seg barnet. Hun bor på et lite rom i stasjonsbygningen på en jernbanestasjon som hun vasker for å få penger til å overleve.

Da hun oppdager en vogn som inneholder jødiske spedbarn som skal sendes til en konsentrasjonsleir, blir hun minnet på barnet som ble tatt fra henne. I et øyeblikk som vil endre totalt kursen på livet hennes, tar hun et av spedbarna og flykter inn i vinternatten.


Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2017
Orginaltittel: The Orphan's Tale
Oversatt av: Miriam Claire Lane
Antall sider: 329
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Denne høsten har det kommet mange gode bøker - og her er enda en som jeg varmt vil anbefale.

Dette er  en kjærlighetshistorie fra krigsårene. Boka gir masse inntrykk, og historien vil du huske lenge. Gled deg til å lese den! Fin venninnegave eller som vertinnegave i et fint selskap.


Om forfatteren:
Pam Jenoff har gitt ut flere historiske romaner, og Skjulestedet gikk rett inn på New York Time's bestselgerliste da den kom ut i USA. Den er under oversettelse til flere språk.

Skjulestedet er Pam Jenoffs første bok på norsk. Hun bor sammen med mann og tre barn i nærheten av Philadelphia.

 

Anbefalt hobbybok:

Norske mesterverk

Dette er en fargeleggingsbok med noen av Norges mest kjente kunstverk. Nå er det din tur til å være kreativ! Har du litt erfaring med farger og skyggelegging, så kan du regne med mange timer moro her. Boka passer for både barn og voksne, men kan være litt vanskelig for nybegynnere.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.