• Anne Lise Johannessen

Dora Heldt: Champagne og hetetokter

Boka handler om Doris, Anke og Katja som har vært venner siden videregående skole da de sammen laget skoleavis. Nå er de snart 50 år. Doris ser ikke frem til 50-årsdagen sin.

Sammen med to venninnenen blåser hun en lang marsj i den planlagte feiringen og tar inn på et spahotell – i håp om å finne tilbake til sitt yngre jeg.

Spørsmålet er om champagne, massasje, og pedikyr kan pynte på tingenes tilstand. Gamle hemmeligheter kommer raskt for en dag, og hva skjer når ektemannen allikevel planlegger tidenes overraskelsesfest?

Selv ikke den beste massasjen kan forhindre det uunngåelige …


Forlag: Bastion Forlag
Utgivelsesår: 2016
Orginaltittel: Bei hitze ist es wenigstens nicht kalt
Oversatt av: Marianne Fischer
Antall sider: 320
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar

 

Min mening:
Dette er en herlig, søt og humoristisk historie. Kanskje det ikke er så ille å nærme seg 50 likevel :) Selv om ikke spenningsnivået i denne boka er så høyt eller innholdet så "dypt", så er den til gjengjeld en veldig koselig bok å lese. Passer fint på tur eller hjemme i sofakroken.


Om forfatteren Dora Heldt:
Dora Heldt (f.1961) er utdannet bokhandler. Hun har siden 1990-tallet arbeidet i et tysk bokforlag og bor i dag i Hamburg. Hennes herlige og underholdende romaner begeistret millioner av lesere i mange år.

Med På ferie med pappa gikk hun rett til topps på samtlige tyske bestselgerlister, og boken er nå solgt i over 700 000 eksemplarer og utgitt i en rekke land. Etter dette har to andre av hennes bøker blitt oversatt til norsk, Ikke si noe til pappa (2013) og Champagne og Hetetokter (2016).

 

Anbefalte krimbøker:

Jørgen Jæger: Stemmen

”Nåde” Vær så snill! Ikke gjør det, ikke skyt!” Dermed var det ingen tvil lenger. Dette var virkelig. Cecilie krympet seg og forberedte seg på det som ville følge. En biljakt i den fiktive byen Fjellberghavn på vestlandet ender i katastrofe og lensmann Ole Vik blir livstruende skadet. Hans kollega Cecilie Hopen blir kidnappet av de som forårsaket ulykken og halvt bevisstløs blir hun vitne til et dobbeltdrap. Hun våkner på et sykehus i Drammen, uten å ane hvordan hun har kommet dit. Cecilie har delvis hukommelsestap.

I små glimt kommer hukommelsen tilbake. En stemme trer frem for henne, en fremmed, truende og karakteristisk norsk stemme. Drapsmannens. Hun har ikke sett ham, bare hørt ham. Hvem er han? Hva vil han?

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.