Sommer i Sandøsund

  • Anne Lise Johannessen
: BOKOMTALE: Sommer i Sandøsund av Lene Lauritsen Kjølner. Manus fra forfatteren

Endelig er vi tilbake i Sandøsund hos Sofie, Francois, Fredrikke, Agathe, Tilde, Linn og alle de andre som holder til der. Hos Sjøstjernen selger de fremdeles bøker, kaker og softis. Under opprydning i en garasje, finner de en gammel ærverdig bokbuss. Sofie og Linn ser raskt muligheten, og butikken utvides med en butikk på hjul. Det blir populært blant innbyggerne på Hvasser (utenfor Tønsberg).

I forrige bok leste vi at Sofie fikk det koselige huset til grandtante Agathe, som ville flytte til Spania. Nå har det blitt sommer, og Agathe fyller 90 år, da er hun hjemme en tur for en storslått feiring. Samtidig skal det avholdes en maleriauksjon, og Sofie får en ekspert til å se på maleriene som hun fant bortgjemt på loftet. Kan det være et ekte Munch-bilde som hun har funnet?

Kjølner skriver som vanlig med en humoristisk snert, noe som egner seg spesielt godt i feelgood-sjangeren. Historien er veldig hyggelig. Her gis rom til å drømme seg bort til spennende loft og garasjer med skjulte skatter, og tenk å ha sin egen bokbuss da!

Hun har satt sammen et fint persongalleri. Jeg får lyst til å reise til Sandøsund og bli kjent med gjengen der. Skulle veldig gjerne tatt en overnatting på Mistelteinen hotell, spist middag med Sofie og Linn, og dagen etter dratt innom Sjøstjernen og smakt på noe av den deilige baksten, og kjøpt ei bok eller to.

Historien oser også av romantikk – i mange former. Fin bok som bl.a. passer perfekt på ferieturen eller ute i sola nå i sommer.

OG – se på det omslaget da! Helt nydelig!


Forfatter: Lene Lauritsen Kjølner
Forlag: Fagervik
Utgivelsesår: 2022
Format: Manus

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

En sjarmerende bokbuss av edelt, fransk merke baner seg vei inn i Sofies liv. Linn og fransk-mennene elsker den, selv om Sjøstjernen er full av kunder som vil ha kaker, softis og pocketbøker. Og Agathe skal feire nitti år og sommerens høydepunkt, den store maleriauksjonen, står for døren. For var det egentlig en ekte Munch som dukket opp på Sofies loft?

Tante Agathe er hjemme fra Spania med stor energi, og etter å ha ryddet opp i andres liv, maler hun forfatter Jack. Til stor glede for Sandøsunds kvinner. Sofie strir med trøblete softismaskiner, bortkomne måker, glorete hodepynt, napoleons- og kremkaker, samtidig som hun gleder seg til kveldsbad, et glass champagne og romantikk i hverdagen. 

For Francois er herlig, i Sandøsund opplever de kjærlighet og et nytt liv, bokbussen blir champagnebar og løfter blir avlagt på Mistelteinen hotell. Alt mens lyden av klaprende flamencosko rir Sofies liv som et mareritt.


Om forfatteren:

Lene Lauritsen Kjølner romandebuterte med Høyt henger de – første krimbok med Olivia Henriksen i hovedrollen. For den mottok hun Maurits Hansen-prisen "Nytt blod". Siden har det kommet åtte bøker i denne serien, som beskrives som unik i norsk sammenheng, en slags prosecco- hygge- og skjærgårdskrim med vidd, humor og selvironisk snert.

Lene skriver også ren feelgood og har skapt romanfiguren og gallerieieren Petra og bokhandleren Sofie. Og det kommer mer fra alle de aktive damene Olivia, Petra og Sofie.

Lene er gift med musikeren Per Fredrik, har to voksne sønner, to katter, er født på Nøtterøy, men bor i dag rett utenfor Tønsberg. Hun jobber som forfatter og oversetter, og driver også  hyggelige Fagervik forlag.

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa
- Lesedilla

- God Bok!

Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Tilfeldig artikkel:

Kaffeboka - fra bønne til kopp
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Kaffeboka ble lansert 4. oktober med veldig bra oppmøte av kaffevenner! Kaffe har aldri vært bedre, eller mer interessant, enn i dag, for produsentene har tilgang til flere kaffesorter og teknikker enn noen gang før. Og kaffedrikkere har aldri hatt flere eller mer interessante muligheter – spesielt hvis de har forståelse for opprinnelsen og kvaliteten til kaffen de har i koppen.

Les mer …

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.