Skip to main content

Adventskalenderen

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Siri Østli
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Mannen til Fie forteller at han vil skilles. Fie blir deprimert, og livet blir helt annerledes enn før. Søsteren, Sara utfordrer Fie med en daglig julekalender, og ut fra oppgavene hun må gjøre, begynner livet å smile igjen.

Fin historie, som begynner litt kjedelig, men tar seg mer opp etterhvert.

Det jeg lurer på er hvorfor er de fleste julebøkene så veldig like? Nesten alle inneholder et brudd, en hund og en ny kjærlighet ;)

 

Forfatter: Siri Østli
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 351
Format: Innbundet

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Adventskalenderen er en sjarmerende og rørende juleroman fra den norske feelgood-dronningen Siri Østli.

En helt ordinær tirsdag forteller mannen til Fie at han vil skilles. Han er tannlege, og i mange år har Fie vært ektemannens trofaste tannlegeassistent. Nå blir hun forvist til en liten og utrivelig loftsleilighet på den andre siden av byen. Fortvilet over at livet brått er snudd opp ned, forsøker Fie å dempe sorgene med beroligende tabletter. Den voksne sønnen er flau over morens sammenbrudd og tar ikke telefonen når hun ringer.

Det er søsteren Sara som vekker Fie og nærmest forlanger at hun tar grep. Hun gir Fie en utfordrende adventskalender. Det skal vise seg å bli en opplevelsesrik, til tider overveldende, men ganske fin adventstid likevel.


For deg som liker: Love Actually, Netflix-serien Hjem til jul og suksessromanen 25 dager igjen til jul.




Om forfatteren:

Siri Østli er gift og har fem voksne døtre – og universitetsgrad i fransk, russisk og psykologi. Hun er født på Gjøvik, men bor i dag i Oslo. Hun debuterte med sin første feelgood-roman, På høye hæler over Grønland, i 2009, boka ble svært godt mottatt av pressen som ga henne tilnavnet «Norges feelgood-dronning». Gode anmeldelser høstet hun også for sine romaner Det søte liv, Pikekyss og djevelkake og Stikkelsbærsøstre. Høsten 2021 er hun igjen bokaktuell med Adventskalenderen, en sjarmbombe av en juleroman.

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

Les det nyeste nummeret av Hverdagsnettmagasinet her:

 

Cappelen Damm