Skip to main content

24 gode gjerninger

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Jenny Fagerlund
Leseeksemplar fra Gyldendal

Emma har mistet mannen sin. Hun mener at det er hennes skyld og ser ganske mørkt på livet. En dag finner hun ut at hun liker å glede andre, og bestemmer seg for å gjøre 24 gode gjerninger i desember. Det gjør at Emma blir kjent med nye mennesker, og livet blir med ett mye bedre.

Hyggelig og lettlest julehistorie. Denne leste jeg ut i løpet av en ettermiddag og kveld.

Forfatter: Jenny Fagerlund
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 316
Format: Innbundet
Originaltittel: 4 goda gärningar
Oversatt av: Hege Frydenlund

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Emma mister mannen sin på selveste julaften. To år senere har hun fortsatt vansker med å finne mening i tilværelsen. Samvittigheten gnager i henne. Kunne hun gjort noe for å redde ham?

En kveld hun er på vei hjem, hjelper hun en eldre mann som har gått seg vill i snøstormen. For første gang på lenge kjenner hun på en følelse av glede, og samme kveld får hun en idé: Hun skal utføre 24 gode gjerninger. En for hver dag fram til julaften.

Etter hvert som det nærmer seg jul, blir Emma kjent med nye og inspirerende mennesker, og gradvis trekkes hun ut av ensomheten og gjenoppdager hverdagens små gleder. Hvordan kommer livet til å se ut når hun våkner julaften? Tør hun igjen å satse på kjærligheten?

24 gode gjerninger er en varm, tankevekkende og romantisk fortelling om hvor ensom julen kan kjennes iblant, og hvor vanskelig det kan være å komme seg videre. Og husk: Du er bare 24 gode gjerninger unna et lykkelig liv.
Om forfatteren:

Jenny Fagerlund (f. 1979) er forfatter og journalist. Hun har skrevet fem bøker innen feelgood-sjangeren. Sammen med forfatterkollega Caroline Säfstrand driver hun feelgood-podcasten "Feelgood med Jenny och Caroline".  Mit hemliga liv (på norsk i 2022) ble nominert til Årets lydbok i Storytel Awards. 24 gode gjerninger (2021) er en herlig juleroman og hennes første bok på norsk. 

«Lesing for hjertets og for lystens skyld, det er feelgood. Det er den sjangeren jeg selv elsker å lese.» Jenny Fagerlund til Femina 

 

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

Les det nyeste nummeret av Hverdagsnettmagasinet her:

 

Gyldendal