• Anne Lise Johannessen

Turboka

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

En guide til opplevelser mellom dørstokken og Galdhøpiggen. Spennende turmål er nærmere enn du tror og store opplevelser krever lite utstyr. Du må bare se muligheten som venter der ute.

Gjennom kapitlene «Kveldsturer», «Sykkelturer», «Skogsturer», «Ro- og padleturer», «Sanke- og fisketurer», «Skiturer», «Fjellturer» og «Overnattingsturer» presenteres til sammen 39 «turoppskrifter» med konkrete tips og inspirasjon.

Når? Hvor? Hvordan? Hva må du ha med deg? Og hvordan får du med barna? Oppskriftene er skrevet slik at de kan gjennomføres av de fleste, uavhengig av alder, dialekt og turerfaring.

På egne temasider gir boka praktiske råd om blant annet klær og utstyr, turmat, bål, spor og sportegn, kart og kompass.

Opplevelsene venter der ute! Slå opp og bli inspirert til å skape nye minner mellom trærne, på vannet, i fjellet, under stjernehimmelen.


"En av de viktigste og mest inspirerende bøkene jeg har lest på lenge." Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv

 

Forfatter: Anders Baumberger
Forlag: Forlaget Press
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 240
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Denne boka er en fin inspirasjonskilde til å komme seg ut på tur. Her får du tips til å gjøre noe ekstra ut av turene. Har du med deg barn på tur, så er det lurt å begynne tidlig med tilvenning, så blir det å gå på tur til slutt en vane. I boka får du tips til konkrete turer, men det er også mange generelle tips helt uavhengig av hvor du bor - mange fine tips til hverdagsturer og andre utendørsaktiviteter.

Flott bok som jeg anbefaler alle barnefamilier å se nærmere på!


Om forfatteren:
Anders Baumberger (født 1979) har hovedfag i glasiologi fra Universitetet i Oslo og Universitetsstudier på Svalbard. Han er lektor og foredragsholder og jobber som redaktør i matematikkforlaget Kikora og driver hjemgården Lillebru på Siggerud utenfor Oslo på si.

Hver dag må han ha en dose friluft for å holde hodet over vannet – helst sammen med familien. Kveldsturer, padleturer og toppturer er favoritturene hans.

Turboka er hans første bok.

Anbefalt hobbybok:

Tiddelibomstrikk

Hvis du har en liten du vil strikke til, så er denne boka veldig fin. Her finner du størrelser helt ned til prematur som tilsvarer 44. Denne størrelsen kan for øvrig også brukes som dukketøy.

Tiddelibomstrikk byr på 30 tøffe og trendy oppskrifter på jakker, bukser, heldresser, bodyer, rompere, smarte votter, halser, luer, knestrømper, sokker og pledd. Oppskriftene er beregnet fra prematurstørrelser og opp til fem år. Plaggene har god passform og er enkle å kle på også de helt små.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.