• Anne Lise Johannessen

Turboka

Brukervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

En guide til opplevelser mellom dørstokken og Galdhøpiggen. Spennende turmål er nærmere enn du tror og store opplevelser krever lite utstyr. Du må bare se muligheten som venter der ute.

Gjennom kapitlene «Kveldsturer», «Sykkelturer», «Skogsturer», «Ro- og padleturer», «Sanke- og fisketurer», «Skiturer», «Fjellturer» og «Overnattingsturer» presenteres til sammen 39 «turoppskrifter» med konkrete tips og inspirasjon.

Når? Hvor? Hvordan? Hva må du ha med deg? Og hvordan får du med barna? Oppskriftene er skrevet slik at de kan gjennomføres av de fleste, uavhengig av alder, dialekt og turerfaring.

På egne temasider gir boka praktiske råd om blant annet klær og utstyr, turmat, bål, spor og sportegn, kart og kompass.

Opplevelsene venter der ute! Slå opp og bli inspirert til å skape nye minner mellom trærne, på vannet, i fjellet, under stjernehimmelen.


"En av de viktigste og mest inspirerende bøkene jeg har lest på lenge." Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv

 

Forfatter: Anders Baumberger
Forlag: Forlaget Press
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 240
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Denne boka er en fin inspirasjonskilde til å komme seg ut på tur. Her får du tips til å gjøre noe ekstra ut av turene. Har du med deg barn på tur, så er det lurt å begynne tidlig med tilvenning, så blir det å gå på tur til slutt en vane. I boka får du tips til konkrete turer, men det er også mange generelle tips helt uavhengig av hvor du bor - mange fine tips til hverdagsturer og andre utendørsaktiviteter.

Flott bok som jeg anbefaler alle barnefamilier å se nærmere på!


Om forfatteren:
Anders Baumberger (født 1979) har hovedfag i glasiologi fra Universitetet i Oslo og Universitetsstudier på Svalbard. Han er lektor og foredragsholder og jobber som redaktør i matematikkforlaget Kikora og driver hjemgården Lillebru på Siggerud utenfor Oslo på si.

Hver dag må han ha en dose friluft for å holde hodet over vannet – helst sammen med familien. Kveldsturer, padleturer og toppturer er favoritturene hans.

Turboka er hans første bok.

Anbefalte krimbøker:

Katharina-koden (Jørn Lier Horst)

Nok en god krimbok fra Jørn Lier Horst!

Denne boka hadde jeg gledet meg til lenge å lese. Jeg ventet og ventet, men ett sted på veien fra forlaget til meg, ble den borte. Ny bok ble sendt, og plutselig en dag etter ca 2 uker så lå den i postkassa, den tolvte boka med William Wisting, klar for å leses.

I disse dager er det 24 år siden Katharina Haugen forsvant sporløst. Hvert år siden har Wisting oppsøkt Katharinas ektemann, som befant seg utenbys på jobb og hadde et solid alibi. Den jevnlige kontakten mellom Wisting og Martin Haugen har etter hvert utviklet seg til et vennskap. Denne gang finner han imidlertid Haugens hus lukket og låst. På årsdagen for sin kones forsvinning er Martin Haugen selv sporløst borte.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.