• Anne Lise Johannessen

På tur i Vestfold

På tur i Vestfold består av to flotte bøker for deg som liker naturen i Vestfold. Her har du en unik mulighet til å imponere familien med å invitere på fine og varierte søndagsturer som f.eks. kan avsluttes med et grillmåltid.

Å gå tur er helt gratis, så dette er en aktivitet som ikke begrenses av økonomi. Turene blir beskrevet på en fin måte med både faktainformasjon, bilder og kart. Lengde på turen, vanskelighetsgrad, framkommelighet, parkering og toalett er det også informert om.

Totalt sett gir bøkene deg mer enn 160 flotte turer å velge mellom i hele Vestfold. Du finner forslag til fotturer, sykkelturer, padleturer, skiturer, toppturer og kyststier.

Selv er jeg oppvokst og bosatt i Sandefjord, og trodde jeg hadde en viss kontroll på tursteder i nærheten. Så feil kan man ta. Med disse bøkene har du muligheten til å få stor variasjon i turene dine og ikke alltid gå på de samme stiene.

Du finner korte og lange fotturer, både lette og vanskelige. Sykkelturene varierer fra 7 til 32 km. Skiløypene er nøye beskrevet. På padleturene får du også informasjon om hvor det kan kjøpes fiskekort.  Toppturene tar for seg de høyeste toppene i Vestfold. Kyststien strekker seg fra Larvik til Svelvik - 240 km. Hele stien er beskrevet med ord, bilder og kart - oppdelt etter kommune.

Forfatteren Erlend Larsen er født i 1965, har vært yrkesflyger i 22 år, har vært ordfører i Stokke i fem år og er nå stortingsrepresentant. Han har skrevet åtte bøker, hvorav to er samlinger med turforslag fra hele Vestfold.

Forfatteren ønsker med disse bøkene å fortelle hvilket fantastisk fylke Vestfold er. Fylket kan tilby en av landets flotteste kystlinjer, fine skoger, vann og åser. Målet hans er at flere får oppleve nye flotte, ukjente steder i Vestfold.

Bøkene ble opprinnelig utgitt i 2010 og 2011, men bok en er utgitt på nytt med flere turer i 2017.

Ta med deg boka i sekken når du drar på tur. Da har du et kjempefint oppslagsverk!

 

Anbefalte krimbøker:

Smak av egen medisin (Vigdis Lysne)

Den unge kvinnen Lilja er bundet til sengen på en institusjon for hjerneskadde. Men hun har ikke alltid vært hjerneskadet. Det ble hun først etter at en kjendislege begynte prosessen som Liljas søster kaller "kidnappingen".

Den internasjonalt kjente legen, Sonia Nygren, er i København for å delta i et debattprogram om HPV-vaksiner, men hun forlater aldri byen igjen. Hvorfor er hun død? Og er det en forbindelse til arbeidet hennes med å gjøre vaksiner sikrere?

Hva skjer med Lilja: Vil det lykkes for familien å få henne hjem? Er det en forbindelse mellom Nygren og Lilja - og hvilken rolle spiller kjendislegen som fikk Lilja anbrakt på hjerneskadesenteret

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.