• Anne Lise Johannessen

Drømmesvart

Drømmesvart er en mørk og nydelig bok som for første gang samler diktene Lise Myhre har illustrert i tegneserieform. Skrevet av storheter som André Bjerke, Inger Hagerup, Tarjei Vesaas og mange fler, håndplukket, tolket og illustrert av Lise Myhre. "Selv om det meste i denne boken er skrevet av noen andre enn meg selv, føles det som noe av det mest personlige jeg har laget." -Lise Myhre

Forfatter: Lise Myhre
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 80
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:

Til vanlig er jeg ikke spesielt opptatt av å lese dikt, men noen ganger blir man overrasket.

I denne boka blir flere typer dikt presentert som tegneseriestriper med karakteren Nemi. Det var en artig vri, og kanskje en måte å få flere i den yngre generasjonen til å lese litt mer poesi.

Kanskje det blir akkurat denne boka som nissen putter i mange av julestrømpene i år? Eller kanskje noen har vært så snille at de får den i adventskalenderen sin.


Om forfatteren:
Lise Myhre er født 1975, og er en norsk tegneserieskaper som lager humorstripeserien Nemi. Nemi fikk eget blad i 2003, og er i dag en av Norges mest leste tegneserier og den som er oversatt til flest språk.

Nemi ble raskt populær, og debuterte som dagsstripe i Dagbladet i 1999. Samme år vant Lise Myhre Bergen bys tegneseriepris for nykommere på Raptusfestivalen. I 2002 mottok hun Oslo bys kunstnerpris for "fremragende innsats innen Oslos kunstliv". Nemi fikk eget blad i 2003, og er i dag en av Norges mest leste tegneserier og oversatt til mer enn ti språk.

Lise Myhre har også illustrert dikt av bl.a. Edgar Allan Poe og André Bjerke med figurene fra Nemi. Som illustratør og bokkonsulent har hun arbeidet med bl.a. platecovere, dagsplanleggere, skolebøker og skrekkbøker.

Anbefalt hobbybok:

Jorids småstrikk

Når barn legger sin elsk på noe spesielt vil de gjerne ha samme motiv på alt de har – og kan rett og slett ikke få nok! Jorids småstrikk inneholder oppskrifter på 45 votter og vanter, luer, sokker og leggvarmere, til både gutter og jenter.

Hvis du ikke finner det motivet ditt barn liker best, har du nå sjansen til å designe ditt eget. Bak i boka er det nemlig flere tomme diagrammer der du kan tegne inn ditt spesielle design, og strikke helt unike ting andre garantert ikke har. Bare fantasien setter grenser!

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.