• Anne Lise Johannessen

Ansiktet, håret, lyset i huden

Jeg synes det er vanskelig å mene noe om poesi, men jeg vil gjerne publisere denne som jeg fikk tilsendt fra Gyldendal. Jeg legger derfor ut hva forlaget selv skriver på sin nettside.


Forlaget skriver:
Det hviler en tankefull lydhørhet og undring over diktene til Halvard Foynes.

Den poetiske undringen manifesterer seg både i sammenstillingen av kontrasterende observasjoner og i evnen til å skape ekspanderende bilder av tilsynelatende uanselige detaljer. Naturen som omgir oss, slik den er formet av innlandsisen, havet og de store skogene, er ingen dekorativ kulisse i Foynes’ dikt, men en forutsetning for språket, tanken og kulturen.

Tid, tidsprosesser og opplevelsen av tidsspenn og epoker er et samlende aspekt ved tekstene. Her fins dikt om en mors død og en dunkel far som framtrer via minner og brev. Her fins dikt om musikk, filosofi, maleri og politikk forankret i tanker rundt de nære ting. 

 

Forfatter: Halvard Foynes
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 64
Format: Heftet
Kilde: LeseeksemplarOm forfatteren:
Før han ga ut sin første diktsamling Sommer ur trip i 1973, hadde Halvard Foynes publisert flere dikt i Vinduet under pseudonymet Klim. Siden har det blitt mange diktsamlinger, og i 1997 kom den første prosaboken hans, Henrykkelsen. Både som poet og som prosaforfatter viser Foynes en sjelden evne til å forene en sans for den konkrete detaljen med en tenkning som peker ut over det partikulære.

Halvard Foynes er født på Nøtterøy i 1948, og Vestfolds kystlandskap er et tydelig tilstedeværende element i mange av diktene hans.

 

Anbefalt hobbybok:

Strikk svenske mønster

Norden har en rik og fantastisk skatt av tradisjonelle flerfargemønster for strikking. Her viser den svenske strikkedesigneren Maja Karlsson fram 40 av de flotteste svenske mønstrene og forvandler dem med hjelp av pinner og garn til nye, vakre plagg.

Maja Karlsson har overført mønstrene i boken på 22 strikkeplagg av varierende vanskelighetsgrad – alt fra sokker og votter til gensere og lusekofter. La det vakre bildematerialet vekke strikkelysten, og slipp fantasien og skaperkraften løs! For dette er en mønsterarv som er altfor vakker til at den kan få gå i glemmeboken.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.