• Anne Lise Johannessen

Tanken på det pelagiske

I Øivind Hånes’ andre diktsamling blir vi med på to parallelle reiser.

En mann kaster seg ut i vannmassene og de store havstrekningene som dekker nesten tre fjerdedeler av vår planet. Han følger en stim av sardiner som krysser verdenshavene med lysets hastighet, dykker ned i klodens dypeste havgroper og finner akvarier av tid som har stått stille i flere hundre år.

Den andre reisen er en punktvis bevegelse langs en kropp, hvor vi møter to personer som kanskje er i ferd med å bli et par, kanskje er i ferd med å gå fra hverandre, eller kanskje begge deler.

Med en uforlignelig kombinasjon av musikalitet og dikterisk forestillingsevne danner Øivind Hånes’ dikt poetiske rom der mennesker, kultur og natur sammenføres i språklige stevnemøter med innhold som forundrer, forbauser og forløser.


Forfatter: Øivind Hånes
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 72
Format: Heftet
Kilde: Leseeksemplar


Om forfatteren:
Øivind Hånes er født 1960 i Krokstadelva (Nedre Eiker) og er bosatt i Köln i Tyskland. Han debuterte som forfatter med romanen som vil deg isbre for isbre i 1991.

Hånes er utdannet musikkpedagog og har en bred arbeids- og yrkeserfaring som lærer, skribent, redaktør, musiker, komponist, plateprodusent og forfatter.

I tillegg til sitt skjønnlitterære forfatterskap har Hånes gitt ut en rekke faktabøker om mat og vin. Som musiker har han utgitt flere CD-plater. Hans bøker er oversatt til tysk, spansk, nederlandsk, russisk og litauisk. For romanen Pirolene i Benidorm (2005) ble han nominert til Nordisk Råds litteraturpris.

 

Anbefalt hobbybok:

Strikk meg!

Å strikke til noen er en sann kjærlighetserklæring. Og det skal være gøy! Oppskriftene i denne boken er varierte og har spennende detaljer og vrier som man lett kan bli hektet på. Vanskelighetsgraden varierer fra helt enkle småplagg til litt større og mer utfordrende prosjekter. Felles for dem alle er at de har lettleste oppskrifter og lite avansert montering.

Strikk meg! byr på 70 oppskrifter på plagg til folk i alle aldre; baby, barn, ungdom, dame og herre.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.