Februar 2022: Leste bøker

Svisj, så var februar over også. Det gikk fort! 5 bøker lest. Selv om jeg har vært trofast mot krimkategorien denne måneden, så har bøkene likvel vært variert, og alle har de vært bra!

Trykk deg inn på omtalene under for å lese mer om den.


En nasjon i sjakk av Johan Høst

Leseeksemplar fra Vigmostad & Bjørke (2022)

Statsministeren blir kidnappet. Kidnapperen inviterer politikerne til et parti sjakk, der de spiller om livet til statsministeren. Hver brikke representerer en offentlig tjenestemann eller en samfunnstopp. Når en brikke blir tatt, mister denne livet. Hvem som skjuler seg bak hvilken brikke, vites ikke før brikken blir slått ut.

Dette var en god bok med et veldig orginalt plott. Kan absolutt anbefales.


Det ellevte manus av Anne Holt

Kjøpt i bokhandel

Hanne Wilhelmsen er tilbake. Etter ulykken, har Hanne levd mest mulig i skjul for å unngå folk, men nå som pandemien nettopp har truffet Norge, kommer hun fram igjen. Ebba Braut ansettes i et av Norges største forlag, Storkhøj. Her får hun ansvaret for en bestselgende forfatter, men manuset som hun nylig leverte inn, er sporløst borte, og det finnes ingen kopi. Parallellt dukker det opp et lik, en kvinne ingen savner.

Dette var en bok som jeg likte godt. Ikke bare var den knyttet opp mot bøker og forlag – den var også veldig tidsaktuell med pandemien friskt i minne. Bra plott, og spennende historie, dog muligens med noen logiske brister – men absolutt en bok jeg gjerne anbefaler!


Crux av Sven G. Simonsen

Leseeksemplar fra Press (2022)

En statsråd blir alvorlig skadet i et mulig terrorangrep på t-banen i Oslo. Litt senere møter vi Liv Eriksson, psykologen som også var hovedperson i forfatterens forrige bok, Risiko.

Dette var en spennende og godt skrevet historie – en bok jeg gjerne anbefaler videre!


Skyggeliljen av Johanna Mo

Leseeksemplar fra Aschehoug (2021)

Thomas er alene med sønnen Hugo noen dager. Da kona Jenny, kommer hjem, er huset tomt. Politietterforskerne Hanna og Erik ser på saken. En av de første tingene de finner, er at Erik har en voksen datter som Jenny aldri har hørt om. Thomas blir etter kort tid funnet død, men Hugo er sporløst borte.

Fin serie fra Öland. Jeg liker hovedpersonene, språket flyter fint, og spenningsnivået er akkurat passe.


Skjebneøya av Lucy Clarke

Leseeksemplar fra Bonnier (2022)

Søstrene Erin og Lori befinner seg på Fiji. Dagen etter skal de reise videre til en av de andre omliggende øyene. På kvelden krangler de, og Erin dukker ikke opp på flyplassen, som avtalt, morgenen etter. Etter en stund får hun beskjed om at flyet er sporløst forsvunnet.

Dette er ikke en troverdig historie, men den har god underholdningsverdi. Spennende og lettlest. Et snev av romantikk er det i historien også.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

Meld deg på nyhetsbrevet – og ikke gå glipp av et eneste nummer:

August 2021: Leste bøker

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.