Skip to main content

August 2021: Leste bøker

I august ble det tid til 7 bøker med god variasjon i sjanger.

Har du forresten fått med deg at det er Krimfestival på Vestlandet første helga i oktober? Det kommer flere store og kjente forfattere, samt politfolk som forteller om "virkelighetens krim". Jeg skal dit, skal du?

 

Kolibri - Cecilia Samartin

 (2021) - Leseeksemplar fra Juritzen

Historien begynner med at en ung dame hopper fra en 80 meter høy bro i Los Angeles. Pete og Al jobber med å redde kandidatene som innimellom synes at livet har blitt for tungt. Som regel må de fiskes opp. Pete får denne gang en sterk følelse, og han hopper ut i vannet for å finne henne. Han oppdager at hun fortsatt lever, og får dratt henne med opp i båten. Omstendighetene gjør at Pete stadig blir mer knyttet til denne familien.

Hvis du er ute etter litt lett leselektyre, er dette en veldig fin bok. Jeg likte den, og synes at den er verdt å lese!


Sjeledød av Glenn Johansen

 (2020) - Leseeksemplar fra Liv

Tom har nettopp kommet tilbake til Norge og har blitt leder for antiterrorgruppen. Det første oppdraget hans blir å finne ut av en bombe som sprenger på Oslo S. Tre franske studenter dør. Silje som jobber i Kripos er tilfeldigvis på stedet.

Kort tid etter dukker det opp et lik, en kvinne blir funnet død hjemme hos seg selv. Trolig slått ihjel. Resten av famlien er sporløst forsvunnet. Mannen i familen kommer raskt i søkelyset, men mon tro om det virkelig er han som er morderen?

Denne boka kom ut i fjor, men jeg har ikke fått lest den før nå. Boka var veldig bra, og jeg anbefaler den gjerne videre.


Gryende hvitt - Marianne Nymo

 (2021) - Leseeksemplar fra Kolofon

Boka starter med at Einy krangler med mannen Torstein. Hun bestemmer seg derfor å ta en tur til hjemstedet hvor hun vokste opp. Moren, Victoria som er demenssyk, bor på sykehjem der. Det er lenge siden Einy har vært der fordi forholdet deres var ganske dårlig den siste tiden moren var frisk. Victoria strever og mister stadig ord, tid og minner, men noen ganger kommer det små glimt.

Selv om historien er oppdiktet, så er dette en fin bok som gir et innblikk i hvordan hverdagen kan være både for pasient og pårørende.


Endelig gammel - Ingrid Strümke

 (2021) - Leseeksemplar fra forfatteren

Selv om forfatteren ikke uttrykker det akkurat på denne måten, så er budskapet i boka at du skal gi litt mer F... i hva andre tenker og gjør. Det er ikke vesentlig. Det er det DU selv mener som er viktig. Med andre ord, det er DU som bør sitte i førersetet i ditt liv!

Dette er en flott bok, som sier ting på en fin måte. Den lar deg sitte igjen med mye å tenke på. Det er mange ting en kan kjenne seg igjen i - uansett hvilken alder man er i.


Til døden - Agnes Lovise Matre

 (2021) - Leseeksemplar fra Vigmostad & Bjørke

Ella og Mathias gifter seg etter kun 3 måneders bekjentskap. Begge er veldig hemmelighetsfulle om sin fortid, men etterhvert begynner begge å avdekke små biter av den andres fortid. Det de finner ut skremmer dem begge, men er det virkelig det som er sannheten?

Jeg likte godt denne boka. Her er det både spenning og humor, og den er veldig annerledes enn de andre bøkene til forfatteren.


Rovdyr - Erling Gangsøy Greftegreff

 (2021) - Leseeksemplar fra Forlagshuset i Vestfold

Under et gravearbeid dukker det opp et gammelt lik. Det viser seg å stamme fra en kjent direktør som forsvant for mange år siden. Under etterforskningen dukker det opp flere lik, og etterforskerne strever med å se sammenhengen.

Velskrevet historie med godt plott. Original vinkling på slutten. Jeg likte historien, men skjønte hovedessensen i løsningen litt i tidligste laget - og det trakk dessverre ned litt for meg. Likevel en bok å anbefale!


Mysteriet ved Hangman's Hill

 (2021) - Leseeksemplar fra forfatteren

Anna er på loftet og leter i gamle ting, sammen med vennene Siri og Erik. Der kommer de over et skrin som inneholder gamle bilder og brev. Det viser seg at skrinet har tilhørt en slektning av Anna, Martha. Da de leser brevet aner de at noe har skjedd, og det vil de finne ut av. Anna overtaler foreldrene om å dra på ferie til England hvor Martha bodde en kort periode. Der dukker det opp enda et mysterium.

Dette er en spennende ungdomsroman som veldig lett å lese. Den passer også for voksne som liker å lese lette historier uten ekle detaljer.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

Få med deg Hverdagsnettmagasinet!

Utgave 3 lanseres 1. oktober

Meld deg på nyhetsbrevet, for å få bladet raskere - og ikke gå glipp av et eneste nummer:

August 2021: Leste bøker