Skip to main content

Mars 2020: Leste bøker

 • Anne Lise Johannessen

I mars hadde vi lenge planlagt en tur til Thailand. Turen skulle vare litt over tre uker, og tre dager var satt av til et bryllup som vi var invitert i. Nå ble det ikke helt som planlagt pga dette viruset verden strir med. To av dagene med selskap vi skulle i ble avlyst, og vi måtte også korte ned på turen og reise hjem i henhold til anbefalinger fra UDI. Litt lesing på stranda rakk jeg likevel. Totalt ble det 7 bøker denne måneden.

 


Leserekkefølgen i mars ble slik:

 • Påskekrim 2020 av diverse forfattere - Capitana
  Dette er en bok med små avsluttende krimnoveller. Novellene er fra 15 ulike forfattere.

  Fin bok når du vil slappe av med små avsluttende historier, og ikke lese en hel bok.  • Kvinnen i lugar 10 av Ruth Ware - Gyldendal
  Reisejournalist Lo Blacklock får drømmeoppdraget. Hun skal være med på et luksuscruise til de norske fjordene og skrive om det i reisemagasinet hun arbeider for.

  Spennende bok. med en historie som vekker nyskjerrighet og man vil bare lese videre for å forstå hva som har skjedd.


 • Visning av Sofie Sarenbrant - Cappelen Damm
  Familien Göransson har visning på huset sitt. Morgenen etter finner den seks år gamle Astrid pappaen sin brutalt drept i gjesterommet. Ingenting tyder på innbrudd, og drapsvåpenet er en av familiens egne kjøkkenkniver. Kan noen ha gjemt seg i huset etter visningen?

  Lettlest og spennende historie.


 • Piken på toget av Paula Hawkins - Bazar
  Rachel ser sitt drømmepar fra togvinduet. Hun spinner opp sin egen fantasihistorie rundt paret. En dag brister glansbildet hun har av de, da hun ser en tredje person sammen med Jess, som hun kaller kvinnen. Kort tid etter blir Jess etterlyst på nyhetene, hun har forsvunnet fra hjemmet sitt.

  God bok som er verdt å lese, men ikke så fantastisk som jeg har lest at den skal være ;)


 • Gå med meg av Sonja Holterman - Liv
  Kristine var russ i 1990. Nå er det reunion russetreff. Med ett blir hun en som en annen. Til tross for at det kristne miljøet hun tilhører ikke rører alkohol, slår Kristine seg løs med å drikke. Hun møter igjen Geir, og sammen forsvinner de inn i skogen. Jounalist Ira jobber med en sak om russ. Hun går opp på en høyde i skogen for å få noen fine oversiktsbilder. Da snubler hun over en død russejente i ei myr.

  Dette er en fin bok med en orginal og spennende historie. Boka anbefales.

 • Zapping av Audbjørg Gjerde Lippert - Olla
  Dette er en bok om sykdommen demens, og en dame som bor på et sykehjem. Datteren Celine bor i Frankrike, og i nattbordskuffen finner man et manuskript med en historie om Celine på tur til Frankrike slik moren tror at datteren har hatt det.

  Lettlest historie som anbefales uansett om du kjenner noen med sykdommen eller ikke.


 • Jenta med ballongen av Merete Junker - Gyldendal
  Lotte har vært i bursdag og er på vei hjem da hun hun møter en dame som lufter hunden sin. I hånda har Lotte en rød ballong. Lotte springer inn i skogen, og damen med hunden går den samme veien. Kun en av de kommer levende ut av skogen. Etterhvert oppdages det at hunden har blitt borte. Journalist Mette Minde forsøker å nøste opp i saken i tillegg til politiet.

  Lettlest og god historie med godt driv.

   

  Meld deg inn i disse gruppene på på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

  - Krimbøker

  -
  Lesetips for bokelskere

   

  Flere av bøkene er mottatt som leseeksemplarer. De anbefales derfor i Markedsføringsloven at de merkes med reklame. Jeg har ingen inntekter av dette og står helt fritt til å selv velge hva jeg vil skrive om bøkene.