• Anne Lise Johannessen

Plukk ville matvekster

Brukervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Naturens spiskammer byr på spennende smaker. I denne boken tar Beate Slipher deg med gjennom årstidenes gang, forteller hva som finnes hvor og når, og gir praktiske råd til turen.

I tillegg får du mange oppskrifter. Bli inspirert til å prøve deg som «grønn gourmet» og lær å bruke ville vekster på nye og spennende måter.

Boken gir også innblikk i plantenes forunderlige historie. Det er knyttet mye overtro og gamle tradisjoner til vår hjemlige flora. Hvert planteslag blir fyldig behandlet med bilder og beskrivelse som fremhever sikre kjennetegn og gjør det enkelt å plukke og trygt å spise .


Forfatter: Beate Slipher
Forlag: Aschehough
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 144
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Dette var en kul bok hvor du blir bedre kjent med spiselige planter som du finner i naturen. Boka er inndelt etter når på året du finner de ulike plantene.

Her kan du lære mer om f.eks. sopp og løvetann og få tips og oppskrift til hvordan de kan brukes.


Om forfatteren:
Beate Slipher er hage- og interiørjournalist og har skrevet en rekke bøker om hus og hjem, hage, uterom og natur.

Anbefalte krimbøker:

Lille Linerle (Myriam H. Bjerkli)

Sju år gamle Mari leker på stranda utenfor huset der hun bor. Det er en regntung oktoberdag og mamma har besøk av den nye kjæresten sin, Petter. Mari liker ham ikke. Hun drømmer om at den ordentlige pappaen hennes - som hun bare husker fra et sort-hvitt-bilde hun har på natt- bordet - en dag skal komme på besøk. Plutselig en dag kommer pappa.

Det finnes mange eksempler fra virkeligheten på unge jenter som blir holdt fanget av usle menn. Noen av dem i årevis. Ofte i mørke kjellere, i helt vanlige boligområder, der ingen aner hva som foregår innenfor naboens vegger. Kunne det samme skjedd i Kodal, det fredelige, lille tettstedet rett utenfor Sandefjord?

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.