• Anne Lise Johannessen

Tarmstyrkende lavFODMAP-mat

Brukervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Denne boken gir oversikt på lavFODMAP-mat som fremmer veksten av gode bakterier i tarmen. Overflod av gode tarmbakterier er forbundet med god fordøyelse og god helse. For mennesker med IBS, kan dessverre en del typer prebiotiske råvarer gi store plager selv i små mengder. Om du ønsker å spise for god fordøyelse og god helse, men har IBS gjelder det å innføre alternative prebiotiske råvarer som styrker tarmfloraen uten å gi deg plager.

Hva er unikt med denne boken:

- Enkle, sunne lavFODMAP-oppskrifter, med magevennlige ingredienser som i tillegg styrker tarmfloraen.

- Tydelig og enkel forklaring på hvilke råvarer som styrker tarmfloraen uten å gi plager for dem med sensitiv tarm (oversikt over magevennlige tarmstyrkende råvarer). 

 

Hva er forskjellen mellom denne boken og de tidligere bøkene?

- Denne boken inneholder hovedsakelig oppskrifter.

- Det er fokus på næringsrik lavFODMAP-mat som også styrker tarmfloraen uten å gi plager (tidligere bøker har fokusert på selve lavfodmap-dietten og ikke prebiotisk mat)

Forfatter: Julianne Lyngstad
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 192
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Praktisk bok for deg som følger et slikt kosthold. Boka inneholder mange oppskrifter.

Boka er inndelt slik: Basiskunnskap, Bakst, Frokost og Smoothies, Lunsj og middag, Sauser og dressinger og Søtt og snacks. I tillegg er det noen praktiske tabeller som viser hvilke matvarer som har høyFODMAP og lavFODMAP.


Om forfatteren:
Julianne Lyngstad har en master i ernæring og har i flere år arbeidet som kostholdsrådgiver. Dette er hennes tredje bok som baserer seg på lavFODMAP prinsippene. Begge hennes forrige bøker er bestselgere.

Anbefalte krimbøker:

Overvåket (Jón Óttar Olafsson)

Mord og mysterier fra ny, islandsk krimforfatter

Like oppunder jul blir en død kvinne funnet i en fiskehytte i Reykjavík. Alt tyder på at hun har dødd av en overdose, men politimannen David er overbevist om at hun er blitt drept. Den eneste ledetråden han har er et ukjent mobiltelefonnummer.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.