• Anne Lise Johannessen

Tarmstyrkende lavFODMAP-mat

Brukervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Denne boken gir oversikt på lavFODMAP-mat som fremmer veksten av gode bakterier i tarmen. Overflod av gode tarmbakterier er forbundet med god fordøyelse og god helse. For mennesker med IBS, kan dessverre en del typer prebiotiske råvarer gi store plager selv i små mengder. Om du ønsker å spise for god fordøyelse og god helse, men har IBS gjelder det å innføre alternative prebiotiske råvarer som styrker tarmfloraen uten å gi deg plager.

Hva er unikt med denne boken:

- Enkle, sunne lavFODMAP-oppskrifter, med magevennlige ingredienser som i tillegg styrker tarmfloraen.

- Tydelig og enkel forklaring på hvilke råvarer som styrker tarmfloraen uten å gi plager for dem med sensitiv tarm (oversikt over magevennlige tarmstyrkende råvarer). 

 

Hva er forskjellen mellom denne boken og de tidligere bøkene?

- Denne boken inneholder hovedsakelig oppskrifter.

- Det er fokus på næringsrik lavFODMAP-mat som også styrker tarmfloraen uten å gi plager (tidligere bøker har fokusert på selve lavfodmap-dietten og ikke prebiotisk mat)

Forfatter: Julianne Lyngstad
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 192
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Praktisk bok for deg som følger et slikt kosthold. Boka inneholder mange oppskrifter.

Boka er inndelt slik: Basiskunnskap, Bakst, Frokost og Smoothies, Lunsj og middag, Sauser og dressinger og Søtt og snacks. I tillegg er det noen praktiske tabeller som viser hvilke matvarer som har høyFODMAP og lavFODMAP.


Om forfatteren:
Julianne Lyngstad har en master i ernæring og har i flere år arbeidet som kostholdsrådgiver. Dette er hennes tredje bok som baserer seg på lavFODMAP prinsippene. Begge hennes forrige bøker er bestselgere.

Anbefalte krimbøker:

Venuspassasjen (Merete Junker)

Natt til 17. mai 1968 forlot Gunnar Eie bilen sin på kaia i Skien med nøklene i. Han etterlot seg kone og tre tenåringsdøtre, og dukket aldri opp igjen. En vårdag i 2007 finner Eies oldebarn, trettenårige Stian, et lik i innsjøen rett ved småbruket der han bor. Obduksjonsrapporten viser at den døde er den forsvunne Gunnar Eie, og at han ble brutalt drept for tre år siden. Over brystet har han tolv røde korssting.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.