• Anne Lise Johannessen

Tarmstyrkende lavFODMAP-mat

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Denne boken gir oversikt på lavFODMAP-mat som fremmer veksten av gode bakterier i tarmen. Overflod av gode tarmbakterier er forbundet med god fordøyelse og god helse. For mennesker med IBS, kan dessverre en del typer prebiotiske råvarer gi store plager selv i små mengder. Om du ønsker å spise for god fordøyelse og god helse, men har IBS gjelder det å innføre alternative prebiotiske råvarer som styrker tarmfloraen uten å gi deg plager.

Hva er unikt med denne boken:

- Enkle, sunne lavFODMAP-oppskrifter, med magevennlige ingredienser som i tillegg styrker tarmfloraen.

- Tydelig og enkel forklaring på hvilke råvarer som styrker tarmfloraen uten å gi plager for dem med sensitiv tarm (oversikt over magevennlige tarmstyrkende råvarer). 

 

Hva er forskjellen mellom denne boken og de tidligere bøkene?

- Denne boken inneholder hovedsakelig oppskrifter.

- Det er fokus på næringsrik lavFODMAP-mat som også styrker tarmfloraen uten å gi plager (tidligere bøker har fokusert på selve lavfodmap-dietten og ikke prebiotisk mat)

Forfatter: Julianne Lyngstad
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 192
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Praktisk bok for deg som følger et slikt kosthold. Boka inneholder mange oppskrifter.

Boka er inndelt slik: Basiskunnskap, Bakst, Frokost og Smoothies, Lunsj og middag, Sauser og dressinger og Søtt og snacks. I tillegg er det noen praktiske tabeller som viser hvilke matvarer som har høyFODMAP og lavFODMAP.


Om forfatteren:
Julianne Lyngstad har en master i ernæring og har i flere år arbeidet som kostholdsrådgiver. Dette er hennes tredje bok som baserer seg på lavFODMAP prinsippene. Begge hennes forrige bøker er bestselgere.

Anbefalt hobbybok:

Gitarakkorder - på en enkel måte

Sønnen i huset er ganske interessert i gitarspilling. Da vi så at Vigmostad & Bjørke hadde gitt ut en gitarbok, tenkte vi at nå kan han lære seg det litt bedre. Vel, tanken var iallefall god. En røket gitarstreng ble fikset - men kort tid etter røk en til - så har hele spillinga egentlig blitt lagt litt på "hylla".

Uansett boka er veldig fin med flotte illustrasjoner av hvert grep. Her er det absolutt muligheter for å lære seg å spille!

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.