• Anne Lise Johannessen

Saus & Kraft

Brukervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Noen av Norges beste kokker jobber på Kulinarisk Akademi i Oslo, og i denne kokeboka lærer de bort det kanskje viktigste i et måltid, nemlig saus og kraft. En fantastisk saus får ethvert måltid til å skinne, og middagen blir aldri det samme etter at du har lært deg å lage god saus.

Enhver hobbykokk bør vite hvordan en god saus blir til, og mange sauser er faktisk veldig enkle og raske å lage. Du lærer – gjennom oppskrifter, videoer og bilder – hvordan du trinn for trinn lager saus like bra som proffene. Videoene finner du her, på Sauseskolen til Kulinarisk Akademi.

Saus & Kraft er i grunnen en komplett kokebok. Her får du mer enn 130 oppskrifter på alle typer sauser og klassiske retter, og mange gode råd og tips. Kan du det som står her, klarer du deg glimrende både i hverdagen og når det kalles til fest.


Forlag: Gursli Berg
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 232
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Saus er et kjempeviktig tilbehør til ethvert måltid. Hvis ikke sausen smaker godt, så kan det ødelegge en hel rett.

Denne boka deles opp i kapitlene; Klassikere, kjøtt, fugl, fisk & skalldyr, grønt, søtt, kraft og prosesser. Du finner alt fra brun saus til mer avanserte sauser som jeg aldri før har hørt om.

Du får masse tips og inspirasjon, så uansett hva slags saus du leter etter, så tror jeg at du vil finne det her. Oppskriftene er oversiktlige og lette å forstå. Sausene er også avbildet på store, fine bilder.

Kjekk bok å ha i kjøkkenhylla, så har du alltid en passende saus som du kan trylle fram.


Om Kulinarisk Akademi:

KULINARISK AKADEMI (KA) i Oslo er et kompetansesenter for mat og drikke. Mange av Norges elitekokker arbeider her på fulltid. Hit kommer så vel amatører som profesjonelle for å utvikle sine kokekunster. KA driver med alt innen matlaging, fra molekylær gastronomi fra Spania, til kjøttkaker med brun saus fra det norske tradisjonskjøkkenet. Mange vinkelnere har dessuten sin utdanning nettopp herfra.

 

Anbefalte krimbøker:

Ferskenen

Frode Brandeggen er en en ukjent forfatter for de fleste. Han debuterte med en bok i 1992 som ble fort glemt. Men da han i 2014 gikk bort, etterlot han seg en bunke korte manuskripter, samt en omfattende mengde notater som tydeliggjorde at disse i utgangspunktet enkle bøker var nøye konstruert og gjennomtenkt.

Denne utgivelsen samler for første gang alle de 15 romanene Brandeggen skrev om Ferskenen, i en utgivelse utstyrt med entusiastiske og utfyllende sluttnoter av den tyske annotatøren Bruno Aigner.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.