• Anne Lise Johannessen

Smak spansk

Brukervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Bli med på matsafari til Madrids spennende kjøkken! Madrid er på kort tid blitt et av verdens ledende mat- og vinområde. Hvor enn du går, finner du fantastiske restauranter og tapasbarer, mange av dem etablert de seneste fem årene.

Smak spansk. Lær å lage tapas og andre spanske retter er en reise- og kokebok i ett. Forfatter Jon Berg og restauratør Rodrigo Belda har besøkt noen av de beste restaurantene og barene i Madrid og omegn, og har fått oppskrifter fra kokkene. Du lærer å lage tradisjonelle og moderne retter av Madrids egne kokker.

100 oppskrifter på enkle og smakfulle retter med vinanbefalinger. Oppskriftene er tilpasset et norsk kjøkken, og alle ingrediensene kan fås kjøpt i Norge. Boka inneholder reportasjer og intervjuer, og tips til restauranter, barer, konditorier, delikatesseforretninger og markeder. Her er også tips til utflukter fra Madrid, som verdensarvbyen Toledo.

 

Forfatter: Jon Berg & Rodrigo Belda
Forlag: Gursli Berg
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 223
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Allsidig bok om mat og vin fra Madrid. Her deler restauranter og barer sine beste oppskrifter. Du får du ikke bare oppskrifter, du blir også mer kjent med spanske kjøkken gjennom ulike historier. Eget kapittel er satt av til drinkoppskrifter. Boka er illustrert med fine bilder. Vi ble veldig sultne av å se i boka, og det ble til at vi måtte lage tapas - artikkel om det kommer senere i dag :)

Forfatterne har også vært på besøk hos tre vingårder i nærheten av Madrid, og vi blir tatt med på marked og delikatesseforretninger hvor råvarene kjøpes inn.

Veldig god bok! Fin blanding av oppskrifter og historier. 


Om forfatterene:
Jon Berg er historiker fra UiO og sommelier fra Beverage Academy. Han er lidenskapelig opptatt av mat og drikke, og har tidligere gitt ut Italia. En matsafari (2016) og Spania. En Matsafari (2011). Han var journalist i NRK i mange år, og er nå kommunikasjonssjef i Klima- og miljødepartementet.

Rodrigo Belda er født i Chile og kom til Norge i 1988. Han er daglig leder og eier av Concept Restaurants, som eier restaurantene Delicatessen, Aymara og Publiko. Han er utdannet kokk, og ble kjøkkensjef på Delicatessen Tapasbar i 2000. Belda har tidligere gitt ut Tapas (2012).

Den kjente mat- og reisefotografen Paul Paiewonsky har tatt bildene.

Anbefalte krimbøker:

La meg være

Anna opplever at faren tar selvmord ved å hoppe utenfor et stup. Anna og moren tar dette tungt, men bare noen måneder senere velger også moren å avslutte sitt liv på nøyaktig samme sted og måte som faren. Anna, som er enebarn blir velstående da hun arver eiendommer og livsforsikringer fra begge foreldrene. Anna møter terapeuten Mark, og sammen får de datteren Ella.

Anna synes det er vanskelig å forholde seg til foreldrenes død. En dag får hun et kort som får henne til å mistenke at foreldrene ikke tok selvmord, men ble myrdet. Hun er fast bestemt på å finne ut hva som skjedde. Men ved å grave i fortiden setter hun i gang noe som ikke kan stoppes. Anna kommer snart til å oppdage at det noen ganger kan være tryggere å la fortiden få være i fred.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.