• Anne Lise Johannessen

Tapas på norsk

Brukervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Tapasklassiker i ny versjon!  Miks gode norske råvarer med spansk mattradisjon, og du får de lekreste tapas du kan tenke deg!
 
I Tapas på norsk deler vertshuseier Helena Neraal sine aller beste oppskrifter med deg. Rettene er laget av urnorske råvarer som elg, hjort og laks, ledsaget av sauser, marmelader og chutneys – mange av dem basert på smaker fra skogen. Her er dessuten tapas med reker, krabbe, kamskjell og fersk fisk, og forslag til menyer.
 
I denne reviderte utgaven av kokebok-klassikeren er det også flere nye oppskrifter.

Forfatter: Helena Neraal
Forlag:
Utgivelsesår:
Orginaltittel:
Oversatt av:
Antall sider: 144
Format: Vigmostad & Bjørke
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Tapas (fingermat) består av mange småretter og kommer opprinnelig fra Spania. Det har blitt veldig populært i Norge. Det er derfor veldig bra at det nå har kommet en ny tapas-bok hvor det brukes norske råvarer som bl.a. elg, hjort og laks.

Du kan servere tapas i alle sammenhenger, og du velger selv hvor mange retter du lager. Du kan kombinere det med f.eks. salat, brød og ost. Til en person regnes ofte 6-7 småretter, og gjestene bør få mulighet til å smake på alle rettene.

Denne boka er oppdelt i kapitler etter hva slags råvare du vil bruke; f.eks. sjømat, fisk og kjøtt. Det er også et eget kapittel reservert for tilbehør og et for dipp. Bakerst i boka finner du forslag til flere sammensatte menyer.

Her er det bare å finne fram kjøkkenutstyret og sette i gang. Blir sulten bare av å se i boka!


Om forfatteren:
Helena Neraal er født i Göteborg i 1966 og driver det tradisjonsrike vertshuset Vita Älgen i Åmotfors i Värmland. Helena har en mangslungen bakgrunn. Hun er svensk mester i håndball og utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen  BI, med erfaring fra finans- og IT-bransjen i Oslo. Helena har en brennende interesse for mat og lokale råvarer.

 

Anbefalte krimbøker:

Jenta uten hjerte (Marit Reiersgård)

Politietterforsker Verner Jacobsen ligger søvnløs - dagen etter skal han begrave sitt eneste barn, en sønn død av kreft. Telefonen ringer, 14-årige Idunn Olsen er funnet drept i snøen ved den store obelisken ved steinbruddet i Lier.

Mens Verner er på åstedet, får han melding om at bårebilen med sønnens kiste er stjålet og på vidvanke. Og snart begynner de første avhørene. Idunn hadde vært på vei fra en ungdomsfest dit politiet var innkalt. Ungdommene er merkelig tause om det som skjedde.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.