• Anne Lise Johannessen

Karlas kjøkken

Brukervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Hvem har vel ikke drømt om å få hverdagsmiddagen lagd av en ordentlig kokk? Restauranten Smalhans i Oslo har de siste årene gjort stor suksess med et enkelt helt konsept: Hver dag rydder topprestauranten bordene og serverer god og rimelig husmannskost til middag for byboere og småbarnsfamilier. Kokken bak ideen var Karla Siverts, kjøkkensjef på Smalhans fra restauranten åpnet i 2012 til hun døde av kreft 29 år gammel i 2016. Gjennom de fire årene på Smalhans komponerte Karla over tusen hverdagsmiddager til sultne og glade gjester. I denne boka har vi samlet de hundre aller beste av dem. Resultatet er en fest av en kokebok.

Karlas kjøkken er et unikt kokebokprosjekt. I boka har elleve norske toppkokker – alle nære venner og kolleger av Karla – gått sammen for å velge ut og lage de aller beste av Karlas legendariske husmannsretter fra Smalhans.

Alle royalties går til Kokkekarlas legat, som ble opprettet etter Karlas død, og blant annet gir stipender til unge, kvinnelige kokker. Blant bidragsyterne til dugnaden er veteraner som Ole Martin Alfsen, Tom Victor Gausdal og Stian Floer

– samt nye kokkestjerneskudd som Tine Dingsøy Vik (Restaurant 1877, Bergen), Rune Hinnaland (Happolati) og Atli Mar Yngvason (Pjoltergeist).

Som bonus får vi Karlas berømte sauseskole, som lærer oss å lage saus både til hverdags og fest, samt tips og oppskrifter som gjør det lettere å bruke rester og råvarer optimalt. Karlas kjøkken en helt spesiell samling hverdagsmat for matglade mennesker i alle aldre – en bok som er lagd for å stå framme og brukes på kjøkkenet, ofte.

 

Forlag: Forlaget Press
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 253
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:

Boka er inndelt i deler etter hovedingrediens. Det er mange fine oppskrifter med framgangsmåte i enkel trinn-for-trinn. Hver rett er illustrert med et stort bilde. Bakerst finner du Ole Martins resteskole og Karlas sauseskole.

Helt bakerst er det en oppskrift på dajm iskake. Den ser veldig god ut og har enkel framgangsmåte. Jeg tror faktisk at jeg skal lage den til en bursdag nå i desember.

Fin kokebok som er kjekk å ha samtidig som du støtter en god sak!

Anbefalte krimbøker:

Glasshjerte

Robin og Mikkel er brødre. Robin blir vitne til det grusomme som skjer med kusinen deres, Amina. Han kan ikke hjelpe henne, og heller ikke hente hjelp. Robin er ute av stand til å uttrykke hva han har sett. Mens Mikkel vet noe han ikke vil fortelle. Ikke til noen.

Glasshjerte er en fortelling om å kjenne igjen ondskapen når du møter den. Og om å streve med å forstå hvem du selv er. Men den handler også om hvor langt et menneske våger å gå for å holde fast ved kjærligheten.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.