• Anne Lise Johannessen

Lises gatekjøkken

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Lag velsmakende gatemat hjemme på ditt eget kjøkken!

«Street food» ‒ eller gatemat ‒ er utvilsomt verdens største kulinariske trend. Selv her i det vinterkalde nord finner man nå food-trucks på gatehjørner og torg, året rundt. Lise Finckenhagen har besøkt gater og markeder i tre verdensdeler for å samle inspirasjon, oppskrifter, historier og bilder. I Lises gatekjøkken serverer hun oss noen av klodens mest uimotståelige matretter, enten de kommer fra Bangkok, Mumbai, London eller Mexico.

Lise Finckenhagen har en mesterlig evne til å kombinere og balansere smaker, og steg for steg viser hun deg hvordan du med enkle grep og noen smarte knep kan lage den mest eksotiske gatemat med vanlige ingredienser hjemme på ditt eget kjøkken.

Boken er gjennomillustrert med Sara Johannessens stemningsskapende fotografier og fristende matbilder.

Forfatter: Lise Finckenhagen
Forlag: Font Forlag
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 245
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Street food er jo så godt! Og her får vi muligheten til å lage mye av det selv - både bakverk og middagsretter.

Hva med å overraske en fredag og bytte ut tacoen med en thaisalat med svinekjøtt eller "Lemongrass beef" med nudler. Eller hva med Wraps med "sweet chilli". Her er det uansett utrolig mye som ser godt ut, og jeg blir sulten bare av å se i boka. Vi skal garantert ha en alternativ fredag framover!


Om forfatteren:
Lise Finchenhagen (f. 1976) begynte hos Eyvind Hellstrøm på Bagatelle som 16-åring og har siden opparbeidet seg et ry som en av Norges dyktigste kokker. Hun er også en svært populær formidler av kokekunst gjennom sine faste innslag i VG, NRK Nitimen og Jacobsen. Finckenhagen har solgt over 40 000 kokebøker i Norge!

Anbefalt hobbybok:

Maskespill - på tykke og tynne pinner

Mange sier at strikking er terapi, og her har du en bok som gir deg mange muligheter til det. Du får oppskrifter på gensere og jakker strikket i mangefarget garn og tykke pinner som du raskt strikker ferdig til bruk. Mer klassiske figurnære jakker på litt tynnere pinner får du også. Du får også tilbehør som luer, pannebånd og herlige skjerf.

Dette er forfatterens syvende bok, og hennes mål har vært å lage en strikkebok med enkle oppskrifter.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.