• Anne Lise Johannessen

Kjøkkenhage innendørs

Drømmer du om din egen lille kjøkkenhage, men vet ikke helt hvordan du kommer i gang? Da kan denne boka hjelpe deg. Her får du 169 sider med masse gode tips til hvordan du kan dyrke grønnsaker og urter selv - og det inne selv om du har liten plass.

Boka er inndelt etter:

- Dyrkingens grunnelementer som tar for seg jordtyper og egenskaper, frø og småplanter, vanning og gjødsling, lys samt hygiene og plantevern.

- Plantedyrking trinn for trinn beskriver dyrkesystemer og veksthus, beholdere og potter, hvordan så frøene, stiklinger, prikling og ompotting, blomstring og ulike problemer.

- Din kjøkkenhage går inn på detaljer og høsting av planter som er egnet til innendørs dyrking.


Bakerst i boka er det satt av plass til egne notater.

En pratisk og oversiktlig oppslagsbok!

 

Forlaget skriver:

Den virkelig kortreiste maten dyrker du selv!

Det går helt fint an å dyrke mat innendørs, i vinduskarmen, et større rom eller et kjellerrom, og få avling hele året gjennom. I denne boka lærer du hvor enkelt det kan gjøres. Trinn for trinn viser forfatteren deg hvordan du gjør det: her er tips om hvordan du velger riktig jord, finner frø og sår, gir riktig lys til plantene, vanner, gjødsler og får en avling i løpet av fem dager til fem uker.

Nesten 40 ulike plantesorter blir systematisk presentert i boka: her er for eksempel persille, koriander, basilikum, reddik, knutekål, salat, chili og tomat. Microgreens er klare til å høstes etter bare noen dager; urter og babyleaf høstes etter noen uker. Ingenting slår gleden over å dyrke egen mat, det er dessuten både billig og miljøvennlig.

 

Forfatter: Christopher Rodriguez
Forlag: J.M. Stenersen
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 169
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Om forfatteren:
Christopher Rodriguez er utdannet sivilagronom og driver Norges første underjordiske plantefabrikk, Tåsen Microgreens. Der lager han spiselige planter som leveres til restauranter i Oslo. Forfatteren holder kurs i innendørs dyrking av mat og har foredrag om fremtiden for urbant landbruk.

Forfatter: Christoffer Rodriguez
Forlag : J.M. Stenersen

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.