• Anne Lise Johannessen

Vintage livsstil

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Oldemors skjønnhetspleie, farmors hage, bestemors oppskrifter, naturens skatter, bærekraft i klesskapet, god gammeldags bordskikk.

Gammel kunnskap – nye gleder
Lær deg oldemors skjønnhetstips, få oppskrifter fra bestemors kjøkken og hagetips fra farmors tid. Bli med inn i naturens skattkammer, les om hvordan gjøre klesskapet bærekraftig eller rett og slett lær deg litt om god gammeldags skikk og bruk.

Gamle tradisjoner og kunnskap som dagens besteforeldre og oldeforeldre vokste opp med er i vinden, som en motkultur til bruk- og kastsamfunnet. Det er slow living som gjelder: økologi og bærekraft, tradisjon og DIY. Vintage livsstil samler mange av de gode gamle triksene og praktiske tipsene innen alt fra matlaging og hagehold til hvordan du inviterer til og holder selskap. Og ikke minst får du mange gode råd til hvordan du vedlikeholder klær og sko.


Forfatter: Cecilie Larvåg
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 224
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Denne boka likte jeg vedig godt, og kommer nok til å bruke den som en oppslagsbok ved flere anledninger. Den er proppfull med gamle oppskrifter og gode tips for hjemmelagde hudpleieprodukter, oversikt over enkelte urter, du får en innføring i ferdigheter som f.eks. å stoppe strømper og innføring i "skikk og bruk", og ikke minst matoppskrifter.

Lag egne ansiktsmasker, shampo, kroppsskrubb og solkrem. Du kan også lære deg å lage matretter som chutney, fersk suppe, semulepudding, soppsuppe, saft, syltetøy og mye mer.

Det er også satt av rikelig med plass til egne notater.

Kort sagt dette er en bok du bør ha i bokhylla di! Fin vertinnegave til en som er glad i "vintage - eller som julegave til en som har "alt".


Om forfatteren:
Cecilie Larvåg har lang fartstid innen media og har jobbet som tekstforfatter i reklamebyrå, vært sjefredaktør i ELLE og er mangeårig redaktør for Widerøes flymagasin. Hun driver sitt eget forlag og har utgitt flere livsstilsbøker og magasiner på oppdrag fra profilerte næringslivskunder.

Anbefalt hobbybok:

Hekling og hakking til kjøkkenet

Denne boka gir flashback til håndarbeidstimene på barneskolen.

Tove Fevang har latt seg inspirere av alle de gamle, fine gryteklutene hun har funnet og fått av venner og bekjente. I tillegg til den store bredden av grytekluter finner du dekkebrikker, håndklær og kluter i varierte teknikker. Kan du ikke teknikkene fra før, kan du nå lære å hekle og hakke samtidig som du lager nyttige og fine bruksting.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.