• Anne Lise Johannessen

Alt er mitt

Brukervurdering: 4 / 5

Sjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivStjerne inaktiv
 

Møt Clara og Haavard, et vellykket ektepar i en arvet villa på Oslo Vest.

Han er lege fra en gammel Oslo-familie. Hun er den ambisiøse outsideren fra Vestlandet som har fått toppjobb i Justisdepartementet. Nå rystes Oslo av to drap. Begge ofrene har innvandrerbakgrunn. Konsekvensene i et komplisert flerkulturelt samfunn er uoversiktlige. Etter hvert når saken helt til justisministerens bord, samtidig som den får store konsekvenser for Haavard og Clara og truer familiefreden. Men dette er bare begynnelsen. Alt er mitt er en psykologisk thriller der ingenting er som vi tror. Boka veksler elegant mellom fortid og nåtid, mellom intriger i maktens korridorer og i et moderne samliv, mellom skildringer av Oslo og Vestlandet.

En overraskende, velskrevet og medrivende krim, inspirert av bøker som Flink pike av Gillian Flynn og Piken på toget av Paula Hawkins.

 

Forfatter: Ruth Lillegraven
Forlag: Kagge
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 365
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Ved første øyekast virker dette som en ganske ordinær krimbok, men etterhvert som jeg leste likte jeg boka bedre og bedre. Dette er enda en psykologisk thriller hvor ting er helt annerledes enn man tror. Sånne bøker liker jeg godt.

I starten oppleves det litt rart at enkelte kapitler er på nynorsk, men det kommer man fort inn i.

Nok en bok jeg anbefaler!


Om forfatteren:
Ruth Lillegraven har siden debuten i 2005 skrevet en rekke bøker i ulike sjangrer for barn og voksne. For diktsamlingen Urd (2013) mottok hun den høythengende Brageprisen og for Sigd (2016) Nynorsk litteraturpris. Hun debuterte nylig som dramatiker med den kritikerroste forestillingen Cally på Det Norske Teatret. Alt er mitt er hennes første thriller.

 

Anbefalt hobbybok:

Julegenserbok

Den tredje fredagen i desember er den offisielle julegenserdagen, så om du starter å strikke nå - så rekker du det kanskje akkurat :)

Høytidsdekorerte ullgensere har lenge vært et humoristisk innslag i britiske og amerikanske juletradisjoner. Disse morsomme høytidsplaggene har også nådd Norge, og vi ser dem både til hverdag og fest når desember banker på døren.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.