Skip to main content

Bevisets stilling

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Chris Tvedt
Leseeksemplar fra Gyldendal

Da Magnus Sandtorv rømmer fra sikkerhetsavdelingen på et psykiatrisk sykehus i Bergen, går alarmen. Magnus er psykotisk og farlig. Han ble sperret inne fordi han på bestialsk vis drepte sin egen bror, og har truet med å drepe resten av familien. Politiet rykker ut, men da de kommer frem til familiegården, er det for sent. Både faren, moren og søsteren er myrdet med kaldt blod. Ingen er i tvil om hvem som er morderen, heller ikke advokat Mikael Brenne, som blir oppnevnt som forsvarer for Magnus.

Selv om saken er både tragisk og grotesk, byr den ikke på mange juridiske utfordringer. Det er bare noen små, uvesentlige spørsmål som må avklares før saken kan få sin avslutning, tenker Mikael.

Men jo mer han spør, desto færre svar får han. Og når svarene omsider begynner å komme, blir det som skulle vært en enkel sak, til et innfløkt mareritt.


Forfatter: Chris Tvedt
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 375
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:

Velskrevet og lettlest bok. Dette var en av de bøkene som jeg ikke kunne legge fra meg. En spennende historie gjorde at man bare måtte fortsette å lese, og boka var lest ut på en dag.

Forfatteren var et helt nytt bekjentskap for meg. Han gjorde meg nyskjerrig på de andre bøkene han har utgitt, så jeg skal absolutt lese mer av han.

Anbefales!


Om forfatteren:
Chris Tvedt er født i Bergen i 1954. Han er forfatter, advokat og har i tillegg studert litteraturvitenskap ved Universitetet i Bergen. De senere år har han vært forfatter på heltid.Tvedt debuterte i 2005 me kriminalromanen Rimelig Tvil. Han har skrevet flere bøker med advokathelten Mikael Brenne som gjennomgangsfigur.

I 2010 fikk han Rivertonprisen for Dødens sirkel. I 2017 ble han også Riverton-nominert for Brenne-romanen Den som forvolder en annens død.

Bevisets stilling er den sjuende kriminalromanen med Mikael Brenne i hovedrollen.

Gyldendal