• Anne Lise Johannessen

Offerdyr

Brukervurdering: 3 / 5

Sjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Når advokat Mikael Andersen finner en ung, død og naken mann - bare ikledd pels - i ektesengen, tror han straks at det må være konas elsker. Men psykiater Nina Berle blir tilsynelatende like paff som ektemannen. Hennes bror, landbruks- minister Jakob Berle, er tidligere pelsdyroppdretter og homofil; kan det tenkes at den døde ynglingen var hans elsker?

Wilma Lind og teamet blir satt på saken, men de har et kinkig problem: De har ikke lov til å etterforske et medlem av regjeringen, selv om pelsen på åstedet peker i Jakob Berles retning, og han dessuten har blitt observert i søsterens hus på drapsdagen. I Offerdyr har alle noe å skjule, og etter hvert går det frem at mange har motiv for å drepe. Men hvordan etterforsker man en mistenkt som har juridisk immunitet? Og hvordan skal Wilma makte å holde sønnen Birk unna etterforskningen, så lenge mange av sporene peker mot pelsdyrnæringen og Birk er dyrevernsaktivist på sin hals?

 

Forfatter: Hanne Kristin Rohde
Forlag: Kagge
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 378
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Da jeg leste den første boka av denne forfatteren i 2014, ble jeg ikke overbegeistret - men for hver bok jeg har lest av henne i ettertid, har inntrykket blitt bedre og bedre.

Offerdyr er en bok med en god historie som er veldig samfunnsaktuell. Jeg synes språket er bra, og spenningskurven stiger jevnt. Det var fort gjort å lese ut boka.

Bøkene om etterforsker Wilma er avsluttende, og det er ikke noe i veien for å lese denne selv om du ikke skulle ha lest de tidligere bøkene forfatteren har gitt ut.


Om forfatteren:
Hanne Kristin Rohde er utdannet jurist og har jobbet i politiet i 25 år. De første fem årene var hun politijurist, deretter har hun vært i ulike lederstillinger politiet, senest som leder for Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt. I 2014 sa hun opp sin stilling og hun er nå forfatter og foredragsholder på heltid.

Hun har gitt ut krimromanene Mørke hjerter, Bare et barn og Gudmoren, i tillegg til sakprosaboka Kjemp for alt hva du har kjært.

Andre bøker jeg har omtalt av denne forfatteren:

 

Anbefalt hobbybok:

Strikkepoesi

Hvem har vel ikke lyst til å kle seg i drømmedesign og være fryktelig fin? I Strikkepoesi får du 40 vakre strikke- og hekleoppskrifter. Plaggene har fantastisk fargebruk og flatterende snitt, og vil virkelig sette prikken over i-en i garderoben din.

Kari Hestnes har designet strikkeplagg i flere tiår. I denne boken finner du gensere, jakker, kofter, skjørt, votter, vanter, teppe og mye, mye mer. Alle har Karis gjenkjennelige og helt spesielle signatur, men denne gangen tar hun deg med på en reise inn og gjennom livet, og åpner opp til et helt spesielt og kreativt sted.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.