• Anne Lise Johannessen

Patriotene

Brukervurdering: 5 / 5

Sjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivSjerne aktiv
 

Frykten sprer seg i Stockholms nyhetsredaksjoner etter mordet på en kvinnelig journalist. Medarbeidere som er vant med å få trusler nesten hver dag, frykter nå for sine liv. Den unge Madeleine Winther i Nyhetsbladet er derimot fokusert på helt andre ting. Hun vet akkurat hvordan hun skal klatre på karrierestigen, og planlegger et stort scoop. 

Carl Cederhielm har dyrt og hellig lovet å beskytte landet sitt mot fiender. Han og hans medsammensvorne har laget en liste på ti navn, personer som de mener må straffes for sitt landssvik. 

I et land langt borte lengter en mann hjem til Sverige. Innbyggerne i den lille byen er redd for ham, han arbeider som livvakt for en russisk våpen- og narkotikabaron. 

Snart veves disse skjebnene sammen, og Sverige våkner opp til en mer hensynsløs virkelighet. For Carl Cederhielm er ikke oppdraget ferdig, det er på tide å eliminere neste person på listen … 

Patriotene er Pascal Engmans debutbok, en høyaktuell thriller som drar oss inn i den brutale tiden vi lever i.


Forfatter: Pascal Engman
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2018
Orginaltittel: Patrioterna
Oversatt av: Inge Ulrik Gundersen
Antall sider: 411
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Forferdelig historie som absolutt kunne vært en sann historie.

Boka er velskrevet og spennende, og jeg var nervøs og satt med "hjertet i halsen" flere ganger og krysset fingrene for at det skulle gå bra.

Dette er forfatterens debutbok - og den kan absolutt anbefales!


Om forfatteren:
Pascal Engman (f.1968) er journalist, og var tidligere en av Expressens mest profilerte reportere. Han er opptatt av den politiske og sosiale utviklingen som skjer i både Sverige og resten av Europa. 

 

Anbefalt hobbybok:

Strikk meg!

Å strikke til noen er en sann kjærlighetserklæring. Og det skal være gøy! Oppskriftene i denne boken er varierte og har spennende detaljer og vrier som man lett kan bli hektet på. Vanskelighetsgraden varierer fra helt enkle småplagg til litt større og mer utfordrende prosjekter. Felles for dem alle er at de har lettleste oppskrifter og lite avansert montering.

Strikk meg! byr på 70 oppskrifter på plagg til folk i alle aldre; baby, barn, ungdom, dame og herre.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.