• Anne Lise Johannessen

Annabelle

Brukervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

En varm sommernatt forsvinner sytten år gamle Annabelle fra en fest i småbyen Gullspång. Foreldrene hennes er fra seg av uro, og politiet står uten spor. 

Politietterforsker Charlie Lager som nå er bosatt i Stockholm, sendes til Gullspång sammen med kollegaen Anders for å bistå det lokale politiet. Hun er etterforsker ved Politiets nasjonale operative avdeling, er dyktig i yrket sitt, og har funnet en ro i arbeidsoppgavene sine, de beroliger hennes kaotiske indre. 

Når Charlie hører hvor de skal, gruer hun seg til oppdraget, men hun gjør som alltid, hun følger ordre fra sin sjef. For Charlie blir dette en reise tilbake til fortiden - tilbake til den lille småbyen hun selv forlot da hun var fjorten år. En fortid hun ikke snakker om, og en barndom som hun har gjort alt for å legge bak seg. Gullspång var en småby der valgmulighetene var få, og med en mor som var alkoholisert og syk. Alt hun drømte om, var å komme seg bort. 

Saken om Annabelle er ikke lett å nøste opp, og midt oppe i etterforskningen om hvem Annabelle var og hvorfor hun forsvant, gjør Charlie skremmende oppdagelser om sin egen bakgrunn, og hun tvinges til å konfrontere sitt verste minne; den gangen hun lot et annet menneske dø. 

Forfatter: Lina Bengtsdotter
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2018
Orginaltittel: Annabelle
Oversatt av: Dorthe E. Erichsen
Antall sider: 359
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Denne hadde jeg hatt liggende en stund, og jeg gledet meg til å lese den. Boka lever opp til forventningene - den er en god krimbok med en spennende historie.

Miljøet for handlingen, småbyen Gullspång beskrives godt - og høres ut som å være som andre småbyer hvor alle vet alt om alle, og dette gjør også med på å øke spenningen. Kan man stole på det vennene til Annabelle forteller eller er det noen de forsvarer? Kan forsvinningen være knyttet til fortiden?

Nok en bok jeg anbefaler at du setter på "leselista" di.


Om forfatteren:
Lina Bengtsdotter (f. 1977) er oppvokst i Gullspång, men bor nå i Stockholm. Hun er utdannet lærer i svensk og psykologi. Hun har tidligere skrevet en rekke noveller. Annabelle er hennes debutbok.

Anbefalte krimbøker:

Guden (Jørgen Jæger)

Det er fullt av folk på torget i Fjellberghavn når ordfører Janne Wold går på talerstolen fulgt av politistasjonssjef Marte Mellingen. Midt i folkemengden roper en skingrende stemme: «Allahu akbar!» etterfulgt av tre skudd. På scenen står ingen oppreist, og samtidig starter en serie med godt planlagte bankran.

Det blir noen svært dramatiske døgn for politioverbetjent Cecilie Hopen der hun jakter på gjerningsmenn med begjær som vanskelig kan kontrolleres. I de mørkeste skygger trekker en anonym person i trådene. Han er Guden. Og Ole Vik? I denne romanen får han helt nye utfordringer privat. Dette er en kriminalroman med dramatiske hendelser og sarte menneskelige relasjoner.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.