• Anne Lise Johannessen

Den siste bankboksen

Brukervurdering: 5 / 5

Sjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivSjerne aktiv
 

Hva kan skjule seg i en bankboks man ikke finner eieren til? Hvem hadde interesse av å ta livet av den enslige bankfunksjonæren Eva Berg, som blir funnet drept i sitt hjem på Fredensborg i Oslo? Politiførstebetjent Frans Nansen får saken. Han er alenepappa med et usunt forhold til mat. Etter konas død har han fått et stort, åpent sår i sjelen som han forsøker å tette med sjokolade og frossenpizza, og han nærmer seg nå 140 kilo. Nansen og partneren Henke får snart vite at de aller siste bankboksene som skal avvikles er utsatt for innbrudd, og at en nøkkelperson er sporløst forsvunnet.

I Karibia jakter en nordmann i eksil en enorm skatt som befinner seg på havbunnen utenfor kysten av Columbia. Det skal etter hvert vise seg at skattejakten har forbindelse til hendelsene i Oslo.

Forfatter: Ulrik Høisæther
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2018
Orginaltittel:
Oversatt av:
Antall sider: 352
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Denne forfatteren var et helt nytt bekjentskap for meg - og det var et hyggelig nytt møte. Denne boka, som er rykende fersk fra forlaget, var veldig bra. Fin historie som veksler litt mellom fortid og nåtid og binder det hele sammen. Orginal historie og et høyt spenningsnivå.

Kan absolutt anbefales!


Om forfatteren:
Ulrik Høisæther (f. 1982) debuterte i 2011 med kriminalromanen Pokerfjes og fulgte opp med Rene hender i 2012. Han jobber i finansbransjen, for øyeblikket i Norges største bank. Den siste bankboksen er første bok om politiførstebetjent Frans Nansen.

 

Anbefalte krimbøker:

Den sjuende sønnen (Árni Thórarinsson)

Ny islandsk krim.

Kveldene er lange i Ísafjördur, et lite sted nordvest på Island, når Einar er på oppdrag for Ettermidddagsavisen for å skrive om den lokale økonomien som er omtrent like lovende som avisens. Men det tar ikke lang tid før Einars nese for nyheter begynner å klø.

Et verneverdig hus brenner ned, og det er mistanke om at brannen er påsatt. Mens Einar intervjuer husets eier, blir han nesten påkjørt av en bobil i høy fart. Den viser seg å være stjålet fra to litauiske turister. Så forsvinner to besøkende i byen, en populær fotballspiller og kameraten hans, og det er ingen spor etter dem.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.