• Anne Lise Johannessen

De fire løgnerne

Brukervurdering: 3 / 5

Sjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Tekstmeldingen kommer midt på natten. Det er bare tre små ord: Jeg trenger deg. Isa dropper alt, tar med seg sin lille datter og drar straks til Salten. Her gikk hun på kostskole sammen med sine tre beste venninner. Venninnene pleide å spille noe de kalte «lyvespillet». De konkurrerte om å fortelle usanne historier til skolekameratene, og hvis de ble trodd, fikk de poeng. Det var bare en regel: De skulle aldri lyve til hverandre. 

Nå, sytten år med hemmeligheter senere, har det blitt funnet noe grusomt på stranden. Noe som får alle fire til å dra tilbake og konfrontere sin fortid. Det blir ingen hyggelig gjenforening, det er på tide å fortelle den sanne historien. 

Ruth Ware har tidligere skrevet bestselgerne I en mørk, mørk skog og Kvinnen i lugar 10. De fire løgnerne er hennes tredje bok.

Forfatter: Ruth Ware
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2018
Orginaltittel: The Lying Game
Oversatt av: Hilde Stubhaug
Antall sider: 384
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Ved første øyekast, en kjempespennende bok som var lett å komme i gang med. Den var også lettlest. Teksten fløt lett, og i starten kunne hadde jeg vanskelig for å legge den fra meg. Hele boka var utlest på en dag. Den er litt "snikende skummel" på en måte.

Denne våren synes jeg det har vært mange gode bøker - både innenfor krimsjangeren og andre kategorier. Denne boka er litt "snikende skummel" på en måte, og den er blant de gode. Fra min side, ville den nok ikke nådd toppen i en topp-10-liste - men er absolutt en krimbok som er verdt å få med seg!


Om forfatteren:
Ruth Ware vokste opp i Sussex, England. Etter at hun var ferdig med studier ved universitetet i Manchester, flyttet hun til Paris, før hun til slutt slo seg ned i London. Hun har arbeidet som servitør, bokhandler, engelsklærer og informasjonskonsulent. Ruth Ware er gift og har to barn.

 

Anbefalte krimbøker:

Død manns kiste (Kroken og Kolden)

En kontroversiell dyrlege blir sportløst borte i Lom. En ungdomsskolelærer har hatt en konflikt med henne pga en hundeavliving. I Fredrikstad sitter en eksmann som kanskje har noe å hevne. Etter hver ser det ut til at den savnede kvinnen har fiender både her og der.

Samtidig på gården Tusshaug i Bøverdalen, er det en ulykkelig bonde som er ugjestfri og uvennlig mot alt og alle. Damen han har hentet fra Russland vantrives med han og med den avsidesliggende gården. Så blir det oppdaget et kvinnelik i en bekk på eiendommen hans. Det er september og jakttid, og de første høststormene har akkurat begynt.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.