• Anne Lise Johannessen

De fire løgnerne

Brukervurdering: 3 / 5

Sjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Tekstmeldingen kommer midt på natten. Det er bare tre små ord: Jeg trenger deg. Isa dropper alt, tar med seg sin lille datter og drar straks til Salten. Her gikk hun på kostskole sammen med sine tre beste venninner. Venninnene pleide å spille noe de kalte «lyvespillet». De konkurrerte om å fortelle usanne historier til skolekameratene, og hvis de ble trodd, fikk de poeng. Det var bare en regel: De skulle aldri lyve til hverandre. 

Nå, sytten år med hemmeligheter senere, har det blitt funnet noe grusomt på stranden. Noe som får alle fire til å dra tilbake og konfrontere sin fortid. Det blir ingen hyggelig gjenforening, det er på tide å fortelle den sanne historien. 

Ruth Ware har tidligere skrevet bestselgerne I en mørk, mørk skog og Kvinnen i lugar 10. De fire løgnerne er hennes tredje bok.

Forfatter: Ruth Ware
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2018
Orginaltittel: The Lying Game
Oversatt av: Hilde Stubhaug
Antall sider: 384
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Ved første øyekast, en kjempespennende bok som var lett å komme i gang med. Den var også lettlest. Teksten fløt lett, og i starten kunne hadde jeg vanskelig for å legge den fra meg. Hele boka var utlest på en dag. Den er litt "snikende skummel" på en måte.

Denne våren synes jeg det har vært mange gode bøker - både innenfor krimsjangeren og andre kategorier. Denne boka er litt "snikende skummel" på en måte, og den er blant de gode. Fra min side, ville den nok ikke nådd toppen i en topp-10-liste - men er absolutt en krimbok som er verdt å få med seg!


Om forfatteren:
Ruth Ware vokste opp i Sussex, England. Etter at hun var ferdig med studier ved universitetet i Manchester, flyttet hun til Paris, før hun til slutt slo seg ned i London. Hun har arbeidet som servitør, bokhandler, engelsklærer og informasjonskonsulent. Ruth Ware er gift og har to barn.

 

Anbefalt hobbybok:

Lille tulla

Lille Bolle har fått en lillesøster! Hun heter Lille Tulla, og nå har hun fått sin egen strikkebok. Boka inneholder 40 oppskrifter på luer, drakter, jakker, bukser og små kjoler. Her er det mange søte plagg som du kan strikke.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.