Skip to main content

Brudekjolen

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Pierre Lemaitre
Leseeksemplar fra Aschehoug

I det siste har Sophie hatt en følelse av å miste hukommelsen, ja, av å miste kontrollen. Hun forfølges av noe hun ikke er i stand til å sette ord på - og av bilder fra fortida hun ikke kan glemme.
En morgen våkner hun og oppdager at den lille gutten hun skulle passe, er død. Hun har ingen erindring av hva som kan ha skjedd. Men uansett hva som er sant, føler hun at hun med sin bakgrunn, ikke har en sjanse til å bli trodd.

Hennes eneste håp er å stikke - og skaffe seg en ny identitet. Et nytt liv, med en mann hun har truffet på nettet. Men Sophie er ikke den eneste som bærer på hemmeligheter.

 

Forfatter: Pierre Lemaitre
Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2018
Originaltittel: Robe de marié
Oversatt av: Christina Revold
Format: Ebok
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Denne psykologiske krimboka fikk jeg veldig lyst til å lese når jeg leste forlagets omtale.

Da jeg fikk boka skjønte jeg at det var samme forfatter som står bak triologien Alex, Irène og Camille. De har jeg hørt at er litt makabre. Da jeg startet å lese fikk jeg en følelse at denne også kunne bli det. Jeg likte ikke helt starten.

Ganske fort begynte jeg å ane hvordan løsningen kunne være. Det viste seg at mine mistanker til dels stemte og boka tok seg veldig opp. Jeg hadde på ingen måte forutsett hvilken vending boka fikk etterhvert.

Om jeg skal pirke på noe var det kanskje at enkelte ord sikkert var litt dårlig oversatt fra fransk. Gendarm og gendarmen f.eks. er ikke ord jeg har hørt før, men et oppslag på google forklarer at det betyr politi.

Konklusjonen min endte opp på at dette var en veldig spennende bok som en krimleser absolutt burde lese.


Om forfatteren:
Pierre Lemaitre er født 1956 i Paris. Han har i mange år undervist i litteratur før han viet sin tid til å skrive skuespill og romaner. Alex var hans første roman på norsk. Siden kom Irène og med Camille er Verhoeven-trilogien komplett. I 2013 vant han den prestisjetunge Goncourtprisen for sin roman "Vi ses der oppe" (på norsk 2015). Utrolig nok har Lemaitre vunnet den store britiske CWAs International Golden Dagger hele tre ganger, for Alex, for Irène og for Vi sees der oppe.

Aschehoug