• Anne Lise Johannessen

Trekkfuglene

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Når to eldre menn blir funnet brutalt drept i Hønefoss, blir politiførstebetjent Wilhelm Gran satt på saken. Gran, som ikke har opplevd den store motivasjonen i jobben etter at han ble sparket som hundefører, får hjelp fra uventet hold, og etter kort tid ledes sporene over enorme avstander, både i tid og geografi.

Gamle hendelser dukker opp fra fortiden, men det mest skremmende av alt, er at det meste peker mot en brutal og hensynsløs drapsmann med unike egenskaper, helt ulikt alt annet de tidligere har stått overfor. At han er villig til å gå svært langt for ikke å bli tatt, gjør ikke presset mindre.

Wilhelm Gran kjenner omsider jaktinstinktet bruse igjen, og henter fram sin gamle, avskiltede tjenestehund, den enorme schæferen Satan. Jakten er i gang.


Forfatter: Erling Greftegreff
Forlag: Liv Forlag
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 379
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Jeg synes boka var litt tung å komme i gang med, men etter hvert som historien kom igang økte spenningsfaktoren. Det var hyggelig å bli kjent med etterforsker Wilhelm Gran og den mer uerfarne Mia Klev som utgjør et godt team.

Historien er en såkalt politikrim. Mine store favoritter Jørn Lier Horst og Jørgen Jæger er store navn innenfor denne sjangeren som kanskje kan gjøre det litt vanskelig for nykommere å nå helt opp.

Selv om denne boka ikke går helt til topps i mitt barometer, så er det likevel en veldig ok krimbok å lese, og jeg anbefaler den gjerne videre. God leseopplevelse.
Om forfatteren:
Erling Greftegreff ble født i  1969 i Stavanger. Han har en variert etterforskerbakgrunn etter mange års operativ tjeneste i politiet. Siden 2009 har han jobbet som politioverbetjent på Hønefoss politistasjon, med ansvar for etterforskning av økonomiske straffesaker. Han er bosatt på Gran i Hadeland. Trekkfuglene er hans debut som forfatter.

 

Anbefalt hobbybok:

Vanter

Masse fine vanter med mange fine mønstre som skiller seg ut litt fra det jeg har sett tidligere.

Med heklemasker og gamle håndarbeidsteknikker tryller kunsthåndverker Monica Bjørnvold frem de lekreste vanter. Grunnoppskriften er enkel fastmaskehekling, og det er de ulike mønstrene, broderiene og teknikken som gjør vantene originale og vakre. Du får mange oppskrifter på vanter og pulsvanter, i tillegg kan broderier, mansjetter og farger mikses og varieres i det uendelige.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.