• Anne Lise Johannessen

Smak av egen medisin (Vigdis Lysne)

Den unge kvinnen Lilja er bundet til sengen på en institusjon for hjerneskadde. Men hun har ikke alltid vært hjerneskadet. Det ble hun først etter at en kjendislege begynte prosessen som Liljas søster kaller "kidnappingen".

Den internasjonalt kjente legen, Sonia Nygren, er i København for å delta i et debattprogram om HPV-vaksiner, men hun forlater aldri byen igjen. Hvorfor er hun død? Og er det en forbindelse til arbeidet hennes med å gjøre vaksiner sikrere?

Er virkeligheten som i seriene på TV, der teknologien fikser nærmest alle helseproblemer for oss - og der man tilsynelatende kan trene seg opp igjen til sin gamle form etter alle mulige skader og sykdommer?

Hva skjer med Lilja: Vil det lykkes for familien å få henne hjem? Er det en forbindelse mellom Nygren og Lilja - og hvilken rolle spiller kjendislegen som fikk Lilja anbrakt på hjerneskadesenteret.

Utenom Lilja møter du på flere mennesker som har vanskelige historier angående sin sykdom. En nyskjerrig journalist prøver å belyse temaet, men møter mange hindringer. Vi møter også en lege som ikke vil innse at ME skyldes fysiske årsaker.

Dette er en ebok som kan kjøpes her

Utgivelsesår: 2017
Format: Ebok
Kilde: Anmeldereksemplar


Min mening:

Boka er karakterisert som krim, men er vel ikke egentlig en krim. Uansett er boka godt skrevet og berører et viktig og realistisk tema. Akkurat slik som det er her, oppleves det for mange med usynlige sykdommer.

Kapitlene er oversiktlig inndelt i et enkelt språk, og bak i boka står en ordliste for enkelte faguttrykk.

Boka anbefales til alle som vil vite mer om dette temaet.

Ebøker er dessuten genialt! Dette var første gang jeg leste en ebok og jeg var litt skeptisk til hvordan det ville fungere. En dag jeg måtte sitte et sted å vente litt, benytte jeg muligeten til å teste det ut. Og det var superenkelt. Mobilen har jeg jo alltid med meg, og det var ikke noe problem å lese eller bla i boka på mobilen. Jeg brukte ebooks som er en app jeg har på telefonen, og den la automatisk inn bokmerke til der jeg var sist.

 

Anbefalte krimbøker:

Glasshjerte

Robin og Mikkel er brødre. Robin blir vitne til det grusomme som skjer med kusinen deres, Amina. Han kan ikke hjelpe henne, og heller ikke hente hjelp. Robin er ute av stand til å uttrykke hva han har sett. Mens Mikkel vet noe han ikke vil fortelle. Ikke til noen.

Glasshjerte er en fortelling om å kjenne igjen ondskapen når du møter den. Og om å streve med å forstå hvem du selv er. Men den handler også om hvor langt et menneske våger å gå for å holde fast ved kjærligheten.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.