Skip to main content

Sanatorium

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Sarah Pearse
Leseeksemplar fra Gyldendal

Elin Werner er politietterforsker. Nå har hun imidlertid en pause fra jobben av personlige årsaker. Broren hennes skal ha en forlovelsesfest på et avsides hotell i de sveitsiske alper. Plassen er kjempefin, men har tidligere fungert som et sanatorium. Det blåser opp til storm, og gjestene blir avstengt på området. En morgen er kjæresten til broren borte, og flere lik dukker opp.

Historien er selvsagt lite troverdig, men det er en spennende og underholdende bok.

Jeg kunne likevel ikke la være å lure på om det egentlig var bok nummer to (det var ikke det), jeg følte liksom at det var noen forhistorier som jeg hadde gått glipp av.. kanskje det bare var meg som var litt ukonsentrert i starten. 

Forfatter: Sarah Pearse
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 393
Format: Innbundet
Originaltittel: The Sanatorium
Oversatt av: Carina Westberg

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Politietterforsker Elin Werner har tatt en pause fra jobben etter en vanskelig sak. Hun har et anstrengt forhold til broren sin, men takker likevel ja til å komme i forlovelsesfesten hans. Feiringen skal finne sted i de sveitsiske alper på et nydelig hotell, som tidligere har vært et sanatorium. 

Elin ankommer hotellet med kjæresten sin idet en storm ruller inn over fjellene. Hun får en svært dårlig fornemmelse, både for hotellet hun er på, og for broren, som hun ikke har hatt kontakt med på lenge. 

Da gjestene våkner dagen etter, er brorens forlovede sporløst forsvunnet, og Elins bekymring stiger. Stormen har stengt alle veier til og fra hotellet, og jo lenger forloveden er borte, desto mer øker panikken blant gjestene. Alle er i fare. Hvem som helst kan være den neste. 

Sanatorium er en intens og atmosfærisk spenningsroman.
Om forfatteren:

Sarah Pearse bor ved sjøen i South Devon sammen med mannen sin og to døtre. Hun har studert engelsk og skrivekunst ved universitetet i Warwick og arbeidet innen merkevarereklame for en rekke store selskaper. Etter at hun flyttet til Sveits i tjueårene, har hun brukt hvert ledige øyeblikk på å utforske fjellene, og har fremdeles et hjem i den sveitsiske alpebyen Crans-Montana, det dramatiske stedet som inspirerte handlingen i romanen. Sarah har bestandig vært tiltrukket av det mørke og nifse – avsidesliggende steder og forlatte hus – så da hun skrev en artikkel i et lokalt sveitsisk magasin om historien til sanatoriene i området, skjønte hun at hun hadde funnet gnisten til ideen til det som skulle bli debutromanen hennes, Sanatorium. Novellene hennes er blitt publisert i en rekke ulike magasiner og nominert til flere priser.

Sarah Pearse er å finne på Twitter @SarahVPearse og Instagram @sarahpearseauthor

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene må merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er dette MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg velger også selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken, og på hvilket tidspukt jeg gjør det. Det er viktige punkter for meg. Jeg er ikke tilknyttet noen forlag, eller bedt om å skrive noe.

Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har derfor INGEN økonomisk fordel, og heller ingen kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres kun av idealistiske formål, fordi jeg ønsker at gode bøker, skal nå ut til flere lesere.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa
- Lesedilla

- God Bok!

Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Gyldendal