Sanatorium

  • Anne Lise Johannessen
: BOKOMTALE: Sanatorium av Sarah Pearse. Leseeksemplar fra Gyldendal

Elin Werner er politietterforsker. Nå har hun imidlertid en pause fra jobben av personlige årsaker. Broren hennes skal ha en forlovelsesfest på et avsides hotell i de sveitsiske alper. Plassen er kjempefin, men har tidligere fungert som et sanatorium. Det blåser opp til storm, og gjestene blir avstengt på området. En morgen er kjæresten til broren borte, og flere lik dukker opp.

Historien er selvsagt lite troverdig, men det er en spennende og underholdende bok.

Jeg kunne likevel ikke la være å lure på om det egentlig var bok nummer to (det var ikke det), jeg følte liksom at det var noen forhistorier som jeg hadde gått glipp av.. kanskje det bare var meg som var litt ukonsentrert i starten. 

Forfatter: Sarah Pearse
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 393
Format: Innbundet
Originaltittel: The Sanatorium
Oversatt av: Carina Westberg

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Politietterforsker Elin Werner har tatt en pause fra jobben etter en vanskelig sak. Hun har et anstrengt forhold til broren sin, men takker likevel ja til å komme i forlovelsesfesten hans. Feiringen skal finne sted i de sveitsiske alper på et nydelig hotell, som tidligere har vært et sanatorium. 

Elin ankommer hotellet med kjæresten sin idet en storm ruller inn over fjellene. Hun får en svært dårlig fornemmelse, både for hotellet hun er på, og for broren, som hun ikke har hatt kontakt med på lenge. 

Da gjestene våkner dagen etter, er brorens forlovede sporløst forsvunnet, og Elins bekymring stiger. Stormen har stengt alle veier til og fra hotellet, og jo lenger forloveden er borte, desto mer øker panikken blant gjestene. Alle er i fare. Hvem som helst kan være den neste. 

Sanatorium er en intens og atmosfærisk spenningsroman.
Om forfatteren:

Sarah Pearse bor ved sjøen i South Devon sammen med mannen sin og to døtre. Hun har studert engelsk og skrivekunst ved universitetet i Warwick og arbeidet innen merkevarereklame for en rekke store selskaper. Etter at hun flyttet til Sveits i tjueårene, har hun brukt hvert ledige øyeblikk på å utforske fjellene, og har fremdeles et hjem i den sveitsiske alpebyen Crans-Montana, det dramatiske stedet som inspirerte handlingen i romanen. Sarah har bestandig vært tiltrukket av det mørke og nifse – avsidesliggende steder og forlatte hus – så da hun skrev en artikkel i et lokalt sveitsisk magasin om historien til sanatoriene i området, skjønte hun at hun hadde funnet gnisten til ideen til det som skulle bli debutromanen hennes, Sanatorium. Novellene hennes er blitt publisert i en rekke ulike magasiner og nominert til flere priser.

Sarah Pearse er å finne på Twitter @SarahVPearse og Instagram @sarahpearseauthor

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa
- Lesedilla

- God Bok!

Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Tilfeldig artikkel:

Hjertekurv
:Artikkelen inneholder annonse fra stempelprodusenten:

Denne gangen har The Cutting Café sponset oss med to filer. Først ut er en samleartikkel med denne søte hjertekurven. Se på alt det fine teamet har laget.

Motiv: The Cutting Café

Les mer …

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.