Skip to main content

Lang lysende elv

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Liz Moore
Leseeksemplar fra Aschehoug

Mickey Fitzpatrick jobber som politi og kjenner godt til de fleste prostituerte og narkomane i distriket som hun jobber i. Søsteren hennes er en av de, og hver dag er Mickey livredd for at det nettopp er søsteren som er en av de mange som har tatt overdose.

Dette er en ny for forfatter for meg, og sjangeren vil jeg si at er politikrim.

Forfatter: Liz Moore
Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 525
Format: Pocket
Originaltittel: Long Bright River
Oversatt av: Knut Ofstad

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Mickey Fitzpatrick har patruljert 24. distrikt i Philadelphia i flere år, og er på fornavn med de prostituerte og narkomane i The Ave.

Opioidkrisen herjer byen, og overdoseofrene blir stadig flere. Hver gang hun blir varslet om et nytt dødsfall, frykter hun at det er lillesøsteren, Kacey, som er død. De to har ikke vært på talefot på flere år, og kollegaene i politiet vet ikke om forbindelsen, men Mickey uroer seg konstant for søsteren sin.

Da Kacey forsvinner samtidig med at en rekke gateprostituerte blir funnet drept i distriktet, begynner Mickey på en stadig mer desperat jakt. En jakt som setter både jobben hennes og gutten hun er alenemor for, i fare, og som kaster lys over de to søstrenes barndom.

Lang lysende elv er en rå og gripende thriller om misbruk, prostitusjon og søskenkjærlighet.


Om forfatteren:

Liz Moore er tidligere musiker og bor i Philadelphia. Hun er utdannet ved Hunter University og underviser masterstudenter i kreativ skriving på Temple University. Lang Lysende elv, som er hennes fjerde roman, har tatt USA med storm. Den er under utgivelse i 19 land, og har solgt i over 110 000 eksemplarer hjemlandet.Min mening:

Første gangen jeg åpnet boka, la jeg den litt til side - og valgte en annen i steden. Så hørte jeg på et arrangement hvor Aschehoug presenterte vårens bøker, da synes jeg den virket veldig interessant, og åpnet den igjen. Det var et lurt valg.

Historien er god, og språket glir fint. Handlingen er spennende, og det er lett å la seg rive med å fortsette lesingen når man egentlig skulle gjort noe annet.

Temaet i boka er narkotika, rus og vold, og hovedessensen av spenningen er knyttet til søsteren til Mickey. VG har gitt boka en sekser, men jeg synes at noe av historien dessverre er litt forutsigbar. Jeg føler at jeg har lest mange lignende bøker den seneste tiden når det gjelder historiens fasit. Men for all del, boka er god den, ingen tvil om det - så løp og kjøp!

 

Andre omtaler om denne boka:

 Jeg finner ingen andre enkeltstående omtaler av denne boka enda.

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

 

Aschehoug