• Anne Lise Johannessen

Dødssporet (Sara Blædel)

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

«Dødssporet» er en nesten tilgrodd vei i en liten skog ved Roskilde. I gammel tid kjørte man de dødssyke på denne veien, ut til den gamle offer-eika for å gi litt av blodet deres til de norrøne gudene. Håpet var at de døende ville bli tatt godt imot i det hinsidige.

Nå er det mye som tyder på at det igjen er trafikk i «Dødssporet». Det oppdager Louise Rick – sjef for savnet-avsnittet ved København-politiet – da hun skal finne en forsvunnet gutt som gjemmer seg i nettopp denne skogen, i området der også hun selv vokste opp. Etterforskningen avdekker mørke sider ved det lille lokalsamfunnet. For Louise blir det anledning til å ta et endelig oppgjør med fortiden, men ikke uten omkostninger.

Sara Blædel er en av de bestselgende skandinaviske krimforfatterne, og serien om Louise Rick har så langt solgt 1,5 millioner eksemplarer i Danmark og er under utgivelse i 18 land.


Forlag: Tiden
Utgivelsesår: 2014
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar

Min mening:
Boka var spesiell med elementer av åsatro og norrøn mytologi. Boka er lettlest, bra skrevet - og ikke minst spennende. Jeg likte den godt og leser gjerne flere bøker av denne forfatteren!Anbefalt hobbybok:

Krotekofter

Kritkroting er en gammel dekorskikk som ble brukt til å dekorere tømmerveggene i gamle stuer og var spesielt utbredt på Vestlandet. Nå har strikkedesigner Kristin Holte laget kofter basert på denne særegne dekorskikken. Resultatet er en inspirerende bok for både strikkeentusiaster og kulturhistorisk interesserte!

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.